Τέλος ο Δημήτρης Τζώρτζης από τη ΔΕΠΑ – Ζητήθηκε η παραίτησή του μετά την αγωγή εναντίον της απεργίας των εργαζομένων

 

 Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΕΝ, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ζήτησε την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ Δημήτρη Τζώρτζη, αποδίδοντάς του ευθύνες για τη δρομολόγηση νομικών κινήσεων (αγωγή εκ μέρους των εργολαβικών εταιρειών) εναντίον της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων της επιχείρησης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον κ. Τζώρτζη είχε ζητηθεί αρχικά να αποσύρει την αγωγή, κάτι το οποίο προφανώς δεν έκανε ή δεν μπορούσε να κάνει, καθώς αυτή που έχει καταθέσει την αγωγή δεν είναι η ΔΕΠΑ αλλά οι εργολαβικές εταιρείες.
Υπενθυμίζεται ότι χθες θυροκολλήθηκε αγωγή κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΠΟΕ και κατά των δύο σωματείων μελών της (ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ και ΣΕΦΑ ΔΕΠΑ), με καθορισμό δικάσιμου για να αναγνωρισθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική, να επιβληθούν χρηματικές ποινές αν συνεχιστεί και να παραλείψουν στο μέλλον απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν τα ίδια ή παρόμοια αιτήματα με χρηματική ποινή.
Η εκδίκαση είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη στο Πρωτοδικείο Αθηνών. 
Δεδομένου ότι η Ομοσπονδία και τα σωματεία απέδιδαν με ανακοίνωσή τους (βλέπε και εδώ) ευθύνες και στο ΥΠΕΝ, ο κ. Σταθάκης προχωρά στην "καρατόμηση" του κ. Τζώρτζη, φοβούμενος προφανώς την πολιτική επίπτωση που θα μπορούσε να έχει το θέμα στο ΣΥΡΙΖΑ.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr