Πενταετές ομόλογο με στόχο τα 350 εκατ. ευρώ από τη Motor Oil

 

Στην έκδοση πενταετούς ομολόγου με στόχο την άντληση 350 εκατ. ευρώ, προχωρά η Motor Oil A.E. 

Oι νέες ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Ιρλανδίας, ενώ το ύψος της προσφοράς και το επιτόκιο των ομολογιών θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, εκδότης των ομολογιών θα είναι η κατά 100% θυγατρική εταιρία της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. με την επωνυμία MOTOR OIL FINANCE PLC η οποία ιδρύθηκε σύμφωνα με τους νόμους της Αγγλίας και Ουαλίας.

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. θα εγγυηθεί τις Ομολογίες ενώ θα γίνει αίτηση για την εισαγωγή και διαπραγμάτευσή τους στην αγορά Global Exchange Market (GEM) του Χρηματιστηρίου της Ιρλανδίας (Irish Stock Exchange).

Το ύψος της προσφοράς καθώς και το επιτόκιο των Ομολογιών θα καθοριστεί μέσω της διαδικασίας βιβλίου υποβολής προσφορών (book building process) και θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τις προσεχείς ημέρες.

Η HSBC Bank plc έχει οριστεί  Γενικός Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του βιβλίου προσφορών (Global Coordinator and Joint Bookrunner) της έκδοσης, ενώ η Alpha Τράπεζα Α.Ε., η Citigroup Global Markets Limited, η Credit Suisse Securities (Europe) Limited, η Goldman Sachs International, η ING Bank N.V., η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. έχουν οριστεί Συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Bookrunners).

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν, μαζί με ταμειακά διαθέσιμα, θα χρησιμοποιηθούν από τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. για την αποπληρωμή όλων των Ομολογιών της MOTOR OIL FINANCE PLC ύψους 350 εκατ. Ευρώ σταθερού επιτοκίου 5,125% λήξεως 2019, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής της προβλεπόμενης προσαύξησης (premium) και των δεδουλευμένων αλλά μη καταβληθέντων τόκων.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr