Ποσοστό 53% Συγκεντρώνει ο Ερντογάν - Οι Διεθνείς Αντιδράσεις

Ποσοστό 53% Συγκεντρώνει ο Ερντογάν - Οι Διεθνείς Αντιδράσεις

 energia.gr
 Δευ, 25 Ιουνίου 2018 - 14:24

 Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, ο Ερντογάν εξασφαλίζει το 53% των ψήφων, ενώ το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) λαμβάνει το 42,5 % των ψήφων και οι κυβερνητικοί του εταίροι του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) εξασφαλίζουν το 11%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα παραμείνει ένας προσηλωμένος εταίρος μετά τις χθεσινές εκλογές, οι οποίες έδωσαν στον Ερντογάν νέες διευρυμένες εκτελεστικές εξουσίες.

«Ελπίζουμε ότι υπό την ηγεσία του Ερντογάν η Τουρκία θα παραμείνει ένας προσηλωμένος εταίρος της ΕΕ σε σημαντικά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η μετανάστευση, η ασφάλεια, η περιφερειακή σταθερότητα και ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συνεχάρη τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επανεκλογή του, δηλώνοντας: «Συγχαίρω τον πρόεδρο Ερντογάν για την επανεκλογή του. Συγχαίρω επίσης τον τουρκικό λαό για τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές».

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr