Τα Σχολεία της Μακεδονίας Αγκάλιασαν την Έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος»


Τα Σχολεία της Μακεδονίας Αγκάλιασαν την Έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος»
energia.gr
Τρι, 17 Δεκεμβρίου 2019 - 16:26
«Η επιστήμη της Γεωλογίας αποτελεί μία από τις λιγότερο γνωστές και πιο παρεξηγημένες επιστήμες. Η επικοινωνία της επιστήμης είναι το κλειδί για την κατανόηση της σημαντικότητάς της.
AddThis Sharing Buttons
FacebookShare to TwitterTwitterShare to E-mailE-mailShare to ΕκτύπωσηΕκτύπωσηShare to Περισσότερα...
Μέσω της έκθεσης «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ» το ευρύ κοινό μπορεί να έρθει σε επαφή με έναν κλάδο της επιστήμης της γεωλογίας και να αντιληφθεί την σπουδαιότητα των ορυκτών στην καθημερινή του ζωή. Τα παραπάνω δηλώνει η Φαίη Αραβανή, Γεωλόγος, μεταπτυχιακή φοιτήτρια, του Τμήματος Γεωλογίας Α.Π.Θ.
«Αυτό που κυρίως μου κάνει εντύπωση ως εθελόντρια ξεναγός είναι ο ενθουσιασμός που βλέπω στα πρόσωπα των επισκεπτών μετά την ξενάγησή τους στην έκθεση καθώς και το πόσο έχει αλλάξει πλέον ο τρόπος σκέψης τους γύρω από τις ορυκτές πρώτες ύλες. Αυτή η αλλαγή για εμένα είναι το σημαντικότερο επίτευγμα της έκθεσης και οφείλεται στον ενθουσιασμό, το μεράκι και τις γνώσεις όλων των συναδέλφων γεωλόγων-ξεναγών καθώς και στο άψογο στήσιμο της έκθεσης.
H Σοφία Κετικίδου, Γεωλόγος, μεταπτυχιακή φοιτήτρια, του Τμήματος Γεωλογίας Α.Π.Θ εκφράζει τη μεγάλη της χαρά που συμμετέχει ως ξεναγός στην Έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος», που διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων. «Η εμπειρία μου από τις ξεναγήσεις μου έμαθε πολλά. Αρχικά, πως όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτου ηλικίας έχουν την περιέργεια να δουν από τι αποτελείται ο κόσμος μας και εν συνεχεία από τι κατασκευάζονται τα αντικείμενα που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας. Μικροί και μεγάλοι εντυπωσιάζονται από το γεγονός ότι τα ορυκτά υπάρχουν παντού, όχι μόνο σε κοσμήματα αλλά και μέσα στο σπίτι μας. Από το πρωινό μας ξύπνημα, πλένοντας τα δόντια, στα κινητά, την τσίχλα που μασάμε μέχρι και την πούδρα-ταλκ που βάζουμε από μωρά. Γενικά στην έκθεση έχει αποτυπωθεί με έξυπνο τρόπο, πώς από το αρχικό ορυκτό προκύπτει το προϊόν. Ιδιαίτερη απήχηση έχει στις μικρές ηλικίες όπου τα παιδιά ακούν και μαθαίνουν για τα ορυκτά, πώς χρησιμοποιήθηκαν από την αρχαιότητα ως σήμερα. Σαν ξεναγός κέρδισα πολλά και είμαι ικανοποιημένη που όλοι φεύγουν ευχαριστημένοι και με το χαμόγελο. Θεωρώ την έκθεση, που χρηματοδότησε ο ΣΜΕ, ως μια εξαιρετική απεικόνιση του Ορυκτού Πλούτου της Ελλάδας και αξίζει να έρθετε όλοι να τη δείτε, καθώς έχει δωρεάν είσοδο. Γιατί η γνώση είναι προνόμιο όλων των ανθρώπων και μην ξεχνάμε ότι όσο ζούμε μαθαίνουμε!»
Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και του ΣΜΕ, ο οποίος έχει και την οργανωτική φροντίδα της Έκθεσης και πραγματοποιείται με την οικονομική συνδρομή του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) και εταιρειών μελών του στη Βόρεια Ελλάδα.
Διάρκεια έκθεσης: Έως τις 31 Μαΐου 2020
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή: 9.30-14.30 (επισκέψεις σχολείων), 17.00-20.00
Σάββατο & Κυριακή: 12.00 – 15.00
Είσοδος δωρεάν
Χρυσοί χορηγοί: Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων και Ελληνικός Χρυσός
Χορηγοί: Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάδος Α.Ε., ΓΕΩΕΛΛΑΣ, Ελληνικοί Λευκόλιθοι Α.Μ.Β.Ν.Ε.Ε., ΟΜΥΑ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε., Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα-Γρανίτες και Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ Α.Ε.
ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/162381/ta-sholeia-ths-makedonias-agkaliasan-thn-ekthesh-ta-orykta-kai-o-anthropos

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr