4 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΥΠΡΟΣ ''Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ'' Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

 

4 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ»

πατήστε εδώ και δείτε την σχετική αφίσα

Στο τελικό της στάδιο εισήλθε η μεγάλη, παγκύπρια εκστρατεία που πραγματοποιούν οι συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις που αποτελούν την Πλατφόρμα «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ» ενόψει του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο η ώρα 5.00 το απόγευμα στο χώρο έξω από το Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της συνόδου στην Κύπρο της Ολομέλειας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Τα μηνύματα που έρχονται από όλες τις οργανώσεις, είναι ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο, με πρωτοφανή συμμετοχή.
Για διευκόλυνση της μετάβασης του κόσμου στο συλλαλητήριο διευθετήθηκε να ξεκινήσουν λεωφορεία από όλες τις πόλεις και τις πιο μεγάλες κοινότητες της Κύπρο, κατάλογος με τα οποία επισυνάπτεται.
Η διεθνής συμμετοχή στην κινητοποίηση έχει διευρυνθεί και δίνει μια άλλη διάσταση στην κινητοποίηση και αναδεικνύει την διεθνιστική αλληλεγγύη των εργαζομένων και των ευρωπαίων πολιτών. Έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους οι πιο κάτω:
  • Από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, ο Γ.Γ Γιώργος Μαυρίκος
  • Fabio de Masi Ευρωβουλευτής με την Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς εκ μέρους του κινήματος Blockupy
  • Aπό την ΓΣΕΕ Ελλάδας, Θανάσης Δανούσης ,  Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας
  • Από το ΠΑΜΕ Ελλάδας, Νίκος Παπαγεωργίου, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας
  • Εκ μέρους της Γαλλικής  Εθνικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις βιομηχανίες  της Χημείας,  Claude GILLET-COLLARD και Pascal TAILLEUX 
  • Ο Γραμματέας του Αριστερού Μπλόκ στην Αυστριακή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, Oliver Jonischkeit
  • Από το Δίκτυο  Συνδικάτων Ενέργειας Νότιο –Ανατολικής Ευρώπης, Νίκος Ορφανός Γενικός Γραμματέας.
  • Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, Παναγιώτης Κοντουσιάδης Πρόεδρος.
  • Από την Ένωση Εργαζομένων Ιταλίας, Paola Palmieri
Πολλές άλλες οργανώσεις έχουν αποστείλει μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης.
Έντονο ενδιαφέρον για δημοσιογραφική κάλυψη της κινητοποίησης έχει ήδη εκφραστεί από αρκετά διεθνή ΜΜΕ.
Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι στα πλαίσια της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθούν 3 διαφορετικές προσυγκεντρώσεις – πορείες η ώρα 4.30μ.μ ως ακολούθως:
  • Δημοσιογραφική Εστία – Συγκέντρωση και πορεία προς το συνεδριακό κέντρο από εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές, γονείς και πολύτεκνους.
  • Κεντρικά Γραφεία CYTA – Συγκέντρωση και πορεία προς το συνεδριακό κέντρο από τους εργαζόμενους στους ημικρατικούς οργανισμούς και την τοπική αυτοδιοίκηση.
  • Κτίριο Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου – Συγκέντρωση και πορεία προς το συνεδριακό από οικοδόμους, άνεργους, εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
Οι οργανώσεις:
Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ),Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΔΕΟΚ), Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), Οργάνωση Ελλήνων Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ), Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΛΤΕΚ) Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συντεχνιών  (ΠΟΑΣ), Παγκύπρια Οργάνωση Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών (ΠΟΒΕΚ), Ένωση Συντακτών Κύπρου, Κίνημα Κατά των Εκποιήσεων, Ένωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ), Νεα Αγροτική, Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων (ΠΟΠ), Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ), Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ), Κίνηση κατά των Ιδιωτικοποιήσεων, Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κίνηση Πολιτισμού.
 
3 Μαρτίου 2015

 

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr