Διαψεύδει τις Φήμες Περί Αποχώρησής της Από την Τουρκική Αγορά Καυσίμων η ΒΡ

 

 

 

 

Διαψεύδει τις φήμες που ήθελαν την αποχώρησή της από την τουρκική αγορά η ΒΡ, τονίζοντας ότι η χώρα κατέχει κεντρική σημασία στη στρατηγική της. Είχε προηγηθεί έντονη φημολογία ότι μεγάλες ενεργειακές εταιρείες σχεδίαζαν να αποχωρήσουν από την Τουρκία.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου της βρετανικής πετρελαϊκής, η Τουρκία έχει ρόλο-κλειδί για την ΒΡ και ότι η εταιρεία πρόκειται να παραμείνει στην αγορά διανομής καυσίμων της χώρας.

Ο Μουράτ Λε Κοντ, διευθυντής Επικοινωνιών και Σχέσεων ΜΜΕ της ΒΡ στην Τουρκία, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει τα επενδυτικά της σχέδια και ότι, αντίθετα, πρόκειται να αυξήσει σε 800 (από 650 που είναι σήμερα) τα πρατήρια καυσίμων που διαθέτει στη χώρα.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει στρατηγική σημασία όσον αφορά σημαντικά διεθνή ενεργειακά πρότζεκτ όπως ο αγωγός πετρελαίου Μπακού-Τσεϋχάν και ο σχεδιαζόμενος αγωγός αερίου ΤΑΝΑΡ.

Αλλά και ο Υπουργός Ενέργειας της χώρας, Τανέρ Γιλντίζ, διαβεβαίωσε την Δευτέρα ότι δεν αναμένεται καμία εκροή κεφαλαίων εκ μέρους των επενδυτών του τομέα καυσίμων της Τουρκίας.

«Δεν πιστεύω ότι θα φύγει κανένας επενδυτής από την Τουρκία», δήλωσε ο Γιλντίζ στους δημοσιογράφους, ενώ απέρριψε τις φήμες που ήθελαν την γαλλική Total να αποχωρεί από την αγορά καυσίμων της χώρας λόγω του αυστηρού ρυθμιστικού πλαισίου και των χαμηλών περιθωρίων κέρδους. 

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr