Μαριάς: Η χώρα χρειάζεται δημόσιο φορέα ερευνών για υδρογονάνθρακες

 

 

 

 11 06 2015 | 15:00

Παρέμβαση για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια έκανε στις 9/6/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια οφείλει να αποσκοπεί σε βάθος χρόνου στη διασφάλιση της ενεργειακής ανεξαρτησίας για τα κράτη μέλη της Ένωσης. Αυτό σημαίνει ενότητα στη διαφορετικότητα των διαφόρων κρατών - μελών. Σημαίνει συντονισμό δράσης αλλά και ευελιξία. Σημαίνει κοινή στρατηγική αλλά και αξιοποίηση της αρχής της επικουρικότητας. Σημαίνει διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου δράσης της Ε.Ε. με κοινές αρχές, εντός του οποίου όμως τα κράτη μέλη της Ένωσης θα πρέπει να διατηρούν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα και να αξιοποιούν τις πλουτοπαραγωγικές τους πηγές».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Σε σχέση με την Ελλάδα αυτό σημαίνει ότι η πατρίδα μου θα πρέπει να κινηθεί σε δύο κατευθύνσεις: Πρώτον, να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο ενεργειακό κόμβο αξιοποιώντας ιδιαίτερα τον αγωγό TAP αλλά και τον GREEK STREAM αλλά και το υγροποιημένο αέριο. Δεύτερον, να αξιοποιήσει χωρίς δεσμεύσεις χάριν του δημοσίου συμφέροντος το φυσικό αέριο και πετρέλαιο που βρίσκεται στην Ελληνική ΑΟΖ».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Για το λόγο αυτό πρέπει η Ελλάδα να δημιουργήσει ένα δημόσιο φορέα ερευνών και αξιοποίησης των  πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας χωρίς κηδεμονία από την τρόικα και τους δανειστές».

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr