60 Χρόνια Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας

Μήνυμα Προέδρου ΠΟΕ Παναγιώτη Κοντουσιάδη

Mε την παρούσα έκδοση γιορτάζουμε τα 60 χρόνια δημιουρƒγικής και αγωνιστικής πορείας της Ομοσπονδίας μας. Καταγράφοντας τους σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία της, ανατρέχουμε σε όλα εκείνα που μας έκαναν πιο δυνατούς, ώστε να μπορούμε σήμερα να συνεχίζουμε, με αποφασιστικότητα, την προσπάθειά μας, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα, αλλά και οι εργαζόμενοι του κλάδου μας.

 

Η ιστορία μας και το παρελθόν, μας διδάσκουν πολλά. Να αξιοποιούμε την εμπειρία για να επιτυγχάνουμε τις διεκδικήσεις μας και πάνω από όλα για να ενισχύουμε την αυτοπεποίθηση των εργαζομένων στον αγώνα τους. Να τους προσφέρουμε προοπτική και αίσθημα ασφάλειας για το μέλλον τους.

Το συνδικαλιστικό κίνημα σήμερα, επιβάλλεται να είναι ενωμένο, δυνατό και παρεμβατικό, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Η Ομοσπονδία είναι εδώ για να ενώνει του αγώνες μας. Για να ενισχύει τη συνεργασία, τη συνεννόηση, την αλληλεγγύη. Για να συμβάλλει, μέσα από την έρευνα και τη διάχυση της πληροφορίας, στην αναβάθμιση του κλάδου, αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Μεγάλη μας προτεραιότητα και πρωταρχικός μας στόχος είναι η εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Στο κέντρο της φιλοσοφίας μας είναι ο άνθρωπος, η υγεία του, η ασφάλειά του και μέσα από αυτά η ευημερία της οικογένειάς του. Δουλεύουμε σε
έναν ευαίσθητο χώρο που κύριο μέλημα πρέπει να είναι η τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας. Δεν επιτρέπεται η παραμικρή παρέκκλιση, το παραμικρό χαλάρωμα στον τομέα αυτό.

Τα 60 χρόνια της πορείας μας, μας βρίσκουν επίσης, στο επίκεντρο της προσπάθειας των συνδικάτων του κλάδου ενέργειας στη Ν.Α. Ευρώπη για κοινή δράση με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού εργασιακού τοπίου στο χώρο της ενέργειας, που συνδέεται με την ανάπτυξη στην περιοχή αυτή.

Σε αυτή την προσπάθεια η Ομοσπονδία μας θέλει και μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο, ενεργώντας πάντα στο κέντρο των εξελίξεων.

Εύχομαι μια καλύτερη και πιο δημιουργική πορεία για όλους μας και στο μέλλον.

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Κοντουσιάδης

 

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr