Sonatrach, BP και Statoil προχωρούν σε κοινό σχέδιο φυσικού αερίου στην Αλγερία

 

 

 Η αλγερινή In Salah Gas, κοινοπραξία της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου Sonatrach, της βρετανικής BP και της νορβηγικής Statoil, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη κοινού σχεδίου με την ονομασία Southern Fields στην Κεντρική Αλγερία.

Το έργο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΒΡ, αποτελεί το τελευταίο στάδιο ανάπτυξης επτά πεδίων φυσικού αερίου στην περιοχή. Η κοινοπραξία  ξεκίνησε την παραγωγή το 2004 από τρία πεδία στο βόρειο τμήμα της περιοχής: Krechba, Teguentour και Reg. Το σχέδιο Southern Fields αφορά την ανάπτυξη τεσσάρων ξηρών πεδίων αερίου και ειδικότερα των Gour Mahmoud, In Salah, Garet el Befinat και Hassi Moumene. Η ανάπτυξη των εν λόγω πεδίων αναμένεται να διατηρήσει την παραγωγή της κοινοπραξίας στα 9 δις. κ.μ. ετησίως.

Σημειώνεται ότι οι 26 προγραμματισμένες γεωτρήσεις στα Νότια Πεδία ξεκίνησε το 2014 και αναμένεται να συνεχιστεί ως το 2018. Η παραγωγή αναμένεται να φτάσει τα 14,1 εκατ. κυβικά πόδια αερίου ημερησίως καθώς θα ξεκινήσει τους επόμενους δύο μήνες η παραγωγή στα πηγάδια των πεδίων Hassi Moumene και Garet el Befinat.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr