ΕΠΑ Αττικής: Μείωση 6% στις τιμές του αερίου για το Μάρτιο

 

 Χαμηλότερα κατά 6% έναντι του Ιανουαρίου θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Energypress τα τιμολόγια της ΕΠΑ Αττικής με τα οποία θα υπολογιστούν οι καταναλώσεις φυσικού αερίου του Μαρτίου.

Συγκριτικά με τις τιμές που ίσχυαν τον περυσινό Μάρτιο η νέα τιμή είναι χαμηλότερη κατά 20%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και σε συνέχεια των νέων τιμών που έλαβε η ΕΠΑ από τη ΔΕΠΑ (Διαβάστε εδώ περισσότερα), η νέα τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας για το Μάρτιο διαμορφώνεται στα επίπεδα των 5,3 λεπτών ανά κιλοβατώρα. Πρόκειται για την ακρίβεια για 0,05379 ευρώ/κιλοβατώρα.

Η νέα τιμή θα εφαρμοστεί για όλες τις καταναλώσεις του Μαρτίου, όπως θα προκύπτει από τους λογαριασμούς που θα παραλάβουν τον Απρίλιο οι πελάτες της ΕΠΑ.

Εντούτοις η κατηγορία που θα καρπωθεί κυρίως το όφελος από το νέο κύμα μειώσεων στις τιμές, εκτιμάται ότι θα είναι ως επί τω πλείστον η βιομηχανία και δευτερευόντως τα νοικοκυριά. Κι αυτό καθώς η νέα "έκπτωση", συμπίπτει ούτε λίγο ούτε πολύ με το πέρας της χειμερινής περιόδου, οπότε και τα καλοριφέρ των οικιακών καταναλωτών αρχίζουν σταδιακά να περιορίζουν τη χρήση.

Από τους επόμενους πάντως μήνες η ΔΕΠΑ εκτιμάται πως θα προχωρήσει και σε νέο κύμα μείωσης, υπό την προϋπόθεση φυσικά πως οι διεθνείς τιμές του αερίου και η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

Σωρευτικά πάντως, μιλάμε για τη 3η συνεχόμενη μείωση τιμών του αερίου εκ μέρους της ΔΕΠΑ μέσα στο τελευταίο χρόνο. Στο πρώτο τετράμηνο του 2015 η ΔΕΠΑ είχε μειώσει τις τιμές της κατά 3%, στο δεύτερο ακολούθησε μια μείωση 2,9% και τώρα έρχεται μια τρίτη μείωση, κοντά στο 3,2%. Συνολικά μιλάμε για χαμηλότερες τιμές κατά 9,1% μέσα στον τελευταίο χρόνο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr