Νέος πρόεδρος στον ΔΕΣΦΑ – Το παρασκήνιο για τη συγκρότηση Εποπτικού Συμβουλίου

 

 

Αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα του ΔΕΣΦΑ αποφασίστηκαν με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο κίνησε τις σχετικές διαδικασίες που απαιτούνται. Θυμίζουμε ότι καθώς ο ΔΕΣΦΑ είναι ανεξάρτητη θυγατρική της ΔΕΠΑ και είναι πιστοποιημένος διαχειριστής τους συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου, απαιτείται να ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδικασίες. Έτσι προκειμένου να αλλάξουν τα μέλη του ΔΣ πρέπει προηγουμένως να υποβληθεί σχετική πρόταση από το εποπτικό συμβούλιο.

Στην περίπτωση του ΔΕΣΦΑ λοιπόν είχαμε το υπουργείο ενέργειας να καλεί αρχικά δύο μέλη του Εποπτικού να παραιτηθούν, κάτι που έγινε (πρόεδρος Β. Δεμερτζής και μέλος Δ. Λεκκός) και στη συνέχεια να αντιακθίστανται από τους Ν. Μαυρομάτη και Μ. Χρόνη.

Ακολούθως το 7μελές εποπτικό συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση, συνεδρίασε επιτόπου και προχώρησε σε τρεις αλλαγές στο Δ.Σ. του ΔΕΣΦΑ. Συγκεκριμένα στη θέση του προέδρου τοποθετήθηκε ο Σωτήρης Νίκας, μέχρι σήμερα εργαζόμενος στην εταιρεία που αντικαθιστά τον Α. Νάτσικα. Η επίσης εργαζόμενη Κάτια Δασκαλοπούλου, αντικαθιστά το μέλος του ΔΣ Γ. Κώτσο, ενώ αλλαγή είχαμε και στον εκπρόσωπο των ΕΛΠΕ, που ορίστηκε η Αλεξία Τροκούδη σε αντικατάσταση του Κ. Πανά.

Σημειώνεται ότι η θητεία τόσο του Εποπτικού όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου έληγε το 2018 (ο διορισμός τους είχε γίνει το 2013 και η θητεία τους είναι πενταετής).

Ήδη για τις αντικαταστάσεις και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε (συνεδρίαση του εποπτικού στο υπουργείο και όχι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας) υπάρχουν αντιδράσεις ενώ ερωτηματικό παραμένει εάν πριν τις αποφάσεις είχε ζητηθεί – όπως ορίζεται εκ του νόμου – η απαραίτητη γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr