ΕΠΑ Αττικής: Νέες μειώσεις στο οικιακό τιμολόγιο από 1η/1/2017

 

 

 Σημειώνεται ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο οικιακό τιμολόγιο θα μειωθεί σε 0,11 λεπτά ανά κιλοβατώρα (0,00108€/KWh) από 0,54 λεπτά ανά κιλοβατώρα (0,00540 €/KWh) από την 1η Ιανουαρίου 2017.

 
ΕΠΑ Αττικής: Νέες μειώσεις έρχονται στο οικιακό τιμολόγιο από 1η/1/2017
Η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που θα ισχύσει από την 1η/1/2017 στο οικιακό τιμολόγιο θα κάνει ακόμη πιο ανταγωνιστική την τιμή του φυσικού αερίου, η οποία άγγιξε φέτος τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 ετών στην Αττική και είναι για το τρέχον έτος κατά μέσο όρο 19% μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΠΑ Αττικής.

Συγκεκριμένα, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο οικιακό τιμολόγιο θα μειωθεί σε 0,11 λεπτά ανά κιλοβατώρα (0,00108€/KWh) από 0,54 λεπτά ανά κιλοβατώρα (0,00540 €/KWh) με άμεση επίπτωση στη διαμόρφωση της τελικής τιμής του φυσικού αερίου από το χρόνο εφαρμογής της. Όπως σημειώνει η εταιρία, εφαρμόζοντας σήμερα τον μειωμένο φορολογικό συντελεστή στην τρέχουσα τιμή στο οικιακό τιμολόγιο της ΕΠΑ Αττικής (Μάιος 2016) θα προέκυπτε επιπλέον μείωση 10% της τιμής του φυσικού αερίου (από 4,8 στα 4,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα).

Αντίστοιχα, η ανταγωνιστικότητα του φυσικού αερίου σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, δεδομένης μάλιστα και της επικείμενης αύξησης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο. Στο ίδιο παράδειγμα και με τιμή Απριλίου για το πετρέλαιο θέρμανσης, η εξοικονόμηση του φυσικού αερίου σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με την εταιρία, θα έφτανε στο 36% και μάλιστα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου.

Σύμφωνα με την εταιρία, σημαντική ελάφρυνση προβλέπεται και για τις υπόλοιπες κατηγορίες καταναλωτών αλλά και για τις βιομηχανίες, καθώς θα σημειωθεί κλιμακωτή μείωση του φορολογικού συντελεστή ανάλογα με την κατανάλωση.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΠΑ Αττικής επισημαίνει ότι, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες προσφορές της για άτοκη χρηματοδότηση της εσωτερικής εγκατάστασης σε κεντρικές και αυτόνομες θερμάνσεις αλλά και τις εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης, η περίοδος αυτή είναι η καλύτερη εποχή για να συνδεθεί κάποιος με το δίκτυο φυσικού αερίου.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr