Ιρανικό ενδιαφέρον για να φέρουν αέριο στον IGB και στο τερματικό LNG της Αλεξανδρούπολης

 Το ενδιαφέρον του Ιράν να προμηθεύσει με φυσικό αέριο τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB, μετέφερε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Bijan Namdar Zangeneh, στη Βουλγάρα ομόλογό του.

Σύμφωνα με το Novinite, η είδηση προέκυψε κατά την πρόσφατη συνάντηση της υπουργού Ενέργειας της Βουλγαρίας Τεμεζούνκα Πέτκοβα με τον Ιρανό, ο οποίος της ξεκαθάρισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να παραδώσει ποσότητες φυσικού αερίου τόσο στη Βουλγαρία, όσο και στην Ελλάδα, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο IGB.

Παράλληλα, ο Zangeneh τόνισε ότι το Ιράν ενδιαφέρεται και για την παροχή αερίου στον τερματικό LNG της Αλεξανδρούπολης.

Όσο για την Πέτκοβα, η υπουργός ενημέρωσε τον Ιρανό ομόλογό της για θέματα που άπτονται της κατασκευής του αγωγού IGB, ενώ στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε επίσης και η αναβίωση του Nabucco.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ιρανοί βολιδοσκοπούν τη Βουλγαρία, ως χώρα στην οποία επιδιώκουν να δημιουργήσουν παραγωγική βάση για επεξεργασία και εμπορία πετρελαίου. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του Ιρανού Πρέσβη στη Σόφια, Αμπντολάχ Νορουζί, στις οποίες επιβεβαιώνεται το μεγάλο ενδιαφέρον ιρανικών εταιρειών για επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr