ΔΕΗ: Η Έκπτωση «Φρέναρε» τη Διαρροή Πελατών


Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 - 09:30

 

H έκπτωση στα τιμολόγια ρεύματος που ανακοίνωσε η ΔΕΗ για τους συνεπείς καταναλωτές «φρέναρε» τη διαρροή πελατών τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα το μερίδιο των ιδιωτικών εταιρειών στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού να αυξηθεί μεν, αλλά με πολύ χαμηλότερο ρυθμό, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λειτουργού της Αγοράς (ΛΑΓΗΕ) το μερίδιο των εναλλακτικών παρόχων έφθασε στο 9,56% τον Ιούνιο από 9,26% τον Μάιο, σημειώνοντας αύξηση μόλις 0,3 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι ρυθμού αύξησης σχεδόν 1% κάθε μήνα από τα τέλη του περασμένου χρόνου και μετά.

Ετσι, η ΔΕΗ έπεσε στο 90,45% της αγοράς. Πάντως, το έντονο μάρκετινγκ με τις εκπτώσεις τιμών και τις συνεργασίες που προαναγγέλλουν οι διάφορες εταιρείες για συνδυαστικά πακέτα με τηλεφωνία προεμηνύονται οξύτατο ανταγωνισμό τους επόμενους μήνες και ανακατατάξεις στην αγορά. Ηδη, η εταιρεία «Protergia» του ομίλου Μυτιληναίου πέρασε από την τρίτη στη δεύτερη θέση, μετά την «Hρων» στη λίστα με τα μερίδια των ιδιωτικών εταιρειών.

Αναλυτικότερα, τα μερίδια των εταιρειών με βάση τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ διαμορφώθηκαν ως εξής τον Ιούνιο:

ΔΕΗ: 90,44%, Ήρων: 2,73%, Protergia:2,37%, Elpedison: 2,28%, NRG trading: 0,64%, Watt and Volt: 0,51%, Volterra: 0,49% Green: 0,46%, Τιτάν:0,03%, Interbeton: 0,02% και ΟΤΕ: 0,01%. Οι περισσότερες ιδιωτικές εταιρείες έχουν αποσπάσει ισχυρά μερίδια από τη ΔΕΗ, περίπου 15% συνολικά, στη Μέση Τάση, ενώ η παρουσία τους στη Χαμηλή Τάση παραμένει ακόμα περιορισμένη με συνολικό μερίδιο κάτω του 5%.

(από την εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ")
 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr