Χωρίς Αποτέλεσμα οι Διαπραγματεύσεις για τα Λιπάσματα Καβάλας


Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 - 18:41

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν οι τέσσερις τριμερείς συναντήσεις που έγιναν από τον Μάρτιο και μετά αλλά και οι πολλές διμερείς επαφές με την επιχείρηση και τους εργαζόμενους, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, όλες αυτές οι προσπάθειες για την εξεύρεση συνθετικής λύσης για τα Βιομηχανικά Φωσφορικά Λιπάσματα Καβάλας κατέληξαν σε αδιέξοδο, αφού η εταιρεία αρνείται να ανακαλέσει τις απολύσεις 33 εργαζομένων και να συνάψει (μαζί με τις άλλες 3 εταιρείες) σύμβαση αορίστου χρόνου με όλους τους εργαζόμενους που είτε εργάζονται, είτε θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε αυτές.

Από τον φάκελο της υπόθεσης φαίνεται να προκύπτει ότι η όλη διαδικασία (ενοικίασης κτιρίων και παραχώρησης παραγωγικής δραστηριότητας) που ακολουθήθηκε από την εταιρεία ELFE υποκρύπτει μεταβίβαση δραστηριότητας και θα έπρεπε να συνοδευτεί με τις ίδιες συμβάσεις (αορίστου χρόνου) για όλους τους εργαζόμενους που μεταφέρονται στις άλλες εταιρείες.

Το Υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι στο πλαίσιο επίδειξης καλής θέλησης, η εταιρεία θα μπορούσε να ανακαλέσει τις απολύσεις, ξεπερνώντας όλα τα γεγονότα που συνέβησαν, ώστε να γίνει ένα σημαντικό βήμα συνεννόησης για την αναζήτηση διεξόδου και την ομαλότητα.

Το Υπουργείο Εργασίας εξάντλησε όλα τα διαθέσιμα περιθώρια για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας. Από εδώ και στο εξής, θα δρομολογήσει όλες τις διαδικασίες, συντονισμένα με τα άλλα αρμόδια Υπουργεία, για την εξεύρεση μιας επιχειρηματικά βιώσιμης λύσης για την Καβάλα και για όλους τους εργαζόμενους.
 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr