Ενδιαφέρον για την κυπριακή ΑΟΖ ενόψει του γ΄ αδειοδοτικού γύρου

19 07 2016 | 08:10

 

Η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή προτάσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων των τριών τεμαχίων της κυπριακής ΑΟΖ που διατίθενται στο πλαίσιο του γ' γύρου αδειοδότησης έχει ξεκινήσει και το τελικό ενδιαφέρον θα διαφανεί νωρίς το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής.

Όπως αναφέρει σήμερα ο "Φιλελεύθερος", σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν παρουσιάζεται σοβαρό ενδιαφέρον. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν των ενδιαφερομένων εταιρειών που έλαβαν μέρος στους δύο πρώτους γύρους αδειοδότησης, αναμένεται να υπάρξουν προτάσεις και από άλλες, μεγάλες πετρελαϊκές. Απόδειξη τούτου είναι το γεγονός ότι μερικοί από τους μεγαλύτερους κολοσσούς στον κόσμο έχουν αγοράσει έναντι ακριβού τιμήματος τα λεπτομερή σεισμογραφικά των τεμαχίων 6, 8 και 10 που διατίθενται.

Μεταξύ αυτών, οι BG και ΒP και άλλες ανάλογου μεγέθους εταιρείες διεθνούς εμβέλειας. Μαζί με τα ονόματα των ΕΝΙ και TOTAL, τα νέα ονόματα αναμένεται να συνθέσουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σκηνικό για την Κυπριακή ΑΟΖ, σε μια περίοδο που ουσιαστικά σε παγκόσμιο επίπεδο η βιομηχανία υδρογονανθράκων βρίσκεται στο ναδίρ του ερευνητικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος.
 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr