Ανεβάζει ΕΛΠΕ και Motor Oil η Κάλυψη της Goldman Sachs


Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016 - 16:36

 

Η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβαν η Motor Oil και τα Ελληνικά Πετρέλαια από τη Goldman Sachs, προσφέρουν σημαντική στήριξη στις δύο μετοχές, οι οποίες σήμερα είναι μεταξύ των οποίων ηγούνται της ανόδου.

Η μετοχή των ΕΛΠΕ σημειώνει κέρδη 4,70% στα 3,79 ευρώ, ενώ εκείνη της Motor Oil είναι στα 10,18 ευρώ με άνοδο 3,98%, με την τελευταία να χαρακτηρίζεται από την Goldman Sachs ως "ευκαιρία".

Η Goldman Sachs έδωσε σύσταση buy και τιμή-στόχο τα 12,5 ευρώ, γεγονός που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 31%. Όπως σημειώνει, αποτελεί την πιο ελκυστική ευκαιρία για τους κυνηγούς μερισμάτων σε όλο τον κλάδο των διυλιστηρίων στην περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Επίσης, η Goldman Sachs έδωσε σύσταση neutral και τιμή-στόχο τα 4,32 ευρώ στα ΕΛΠΕ, δίνοντας περιθώριο ανόδου 19%, κατά την έναρξη της κάλυψής τους. Αν και η μετοχή διαπραγματεύεται με discount έναντι του υπόλοιπου κλάδου στην περιοχή της κεντρικής και ανατολική Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και Αφρικής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της GS, διαπραγματεύεται με premium έναντι της Motor Oil, δηλαδή με p/e 2017 στο 6,7 έναντι 5,3 για την Motor Oil και 8 για τον κλάδο.

(Πηγή: capital.gr)
 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr