Κύπρος: Λήγει Σήμερα η Προθεσμία για τον Τρίτο Γύρο Αδειοδότησης

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 - 08:22

 

Λήγει σήμερα η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων για τον 3ο γύρο χορήγησης αδειών έρευνας υδρογονανθράκων στα ερευνητικά τεμάχια 6, 8 και 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Το Υπουργείο Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας αναμένεται σήμερα να προβεί σε μια ανακοίνωση που θα περιέχει τον αριθμό των εταιρειών που επέδειξαν ενδιαφέρον και τα τεμάχια για τα οποία υπάρχει ενδιαφέρον, ωστόσο δεν θα ανακοινωθούν τα ονόματα των εταιρειών. Όπως ανέφερε χθες ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης αναμένεται πρώτα να ενημερωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη, και στη συνέχεια να ανακοινωθεί ποιές εταιρείες έχουν υποβάλει προτάσεις και για ποιά τεμάχια.

Είπε επίσης ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή θα εξετάσει τις αιτήσεις και θα υποβάλει τις εισηγήσεις της στον αρμόδιο Υπουργό και κατ’ επέκταση στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ανάλογα με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες, με σκοπό να υπάρξει κατάληξη σε συμβόλαια αδειοδότησης τεμαχίων. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών.

Τους τελευταίους μήνες τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο Υπουργός Ενέργειας, είχαν σειρά συναντήσεων και επαφών με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας για προώθηση του τρίτου γύρου αδειοδοτήσεων, κάποιες από τις οποίες, όπως ο ιταλικός κολοσσός ENI, εξέφρασαν δημόσια ενδιαφέρον για υποβολή αίτησης. Ενδιαφέρον για τον τρίτο γύρο αδειοδότησης επέδειξε και η γαλλική Total, η οποία δραστηριοποιείται ήδη στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ.


- See more at: http://capital.sigmalive.com/energeia/12676512/ligei-simera-i-prothesmia-gia-ton-3o-guro-adeiodotisis-stin-kupriaki-aoz#sthash.cIsNEATm.dpuf

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr