Τουρκία: Συμφωνία με Gazprom για επανεκκίνηση του Turkish Stream

Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις για τους όρους παροχής ρωσικού αερίου στην Τουρκία θα συνεχισθούν, μετά από τη συνάντηση εργασίας που είχαν ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Τουρκία: Συμφωνία με Gazprom για επανεκκίνηση του Turkish Stream

Η ρωσική εταιρεία αερίου Gazprom και το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων συμφώνησαν να δώσουν το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση του έργου του τουρκικού αγωγού αερίου (Turkish Stream) το συντομότερο δυνατό, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις για τους όρους παροχής ρωσικού αερίου στην Τουρκία θα συνεχισθούν, μετά από τη συνάντηση εργασίας που είχαν ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι δύο πλευρές συζήτησαν χθες στην Κωνσταντινούπολη για την επανεκκίνηση του έργου του αγωγού, για τη διαδικασία διαιτησίας αναφορικά με τις εκπτώσεις στις τιμές του αερίου καθώς και για την περιφερειακή ενεργειακή συνεργασία, δήλωσε εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου στο RIA Novosti.

O South Stream, που προβλέπει την παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Τουρκία μέσω της Μαύρης Θάλασσας, είχε ανασταλεί, λόγω της ψύχρανσης των πολιτικών σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και της 'Αγκυρας. Η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών συμφωνήθηκε στη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 9 Αυγούστου στην Αγία Πετρούπολη.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr