Ξεκίνησαν οι Παραδόσεις Αργού στα ΕΛΠΕ από την Rosneft

 

 Η Rosneft έστειλε το πρώτο φορτίο πετρελαϊκών προϊόντων με προορισμό τα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων, όπως ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία. 

«Ποσότητα μαζούτ 30.000 τόνων φορτώθηκε στο λιμάνι Τουάπς στο δεξαμενόπλοιο Kriti Rock με λιμάνι προορισμού τον Ασπρόπυργο», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η παράδοση έγινε free on board (παράδοση επί του πλοίου) στο πλαίσιο του απευθείας συμβολαίου που υπέγραψαν τα συμβαλλόμενα μέρη, σε συνέχεια της συμφωνίας που αφορά τους βασικούς όρους της παράδοσης πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων, η οποία υπεγράφη στις 27 Μαΐου, προστίθεται.

«Ταυτόχρονα, τα δύο μέρη συμφώνησαν ως προς την παράδοση του πρώτου φορτίου πετρελαίου ποιότητας Blend CPC, η εκφόρτωση της οποίας θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου. Τα μέρη εξετάζουν επίσης τις δυνατότητες πώλησης εκ μέρους της Rosneft πετρελαϊκών προϊόντων που παράγονται στα διυλιστήρια της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Μνημόνιο Βασικών Όρων Συναντίληψης για την προμήθεια αργού και πετρελαϊκών προϊόντων, που υπεγράφη το Μάιο, προβλέπεται η ανάπτυξη της διμερούς συνεργασία σε ότι αφορά στην προμήθεια αργού πετρελαίου, καθώς και προϊόντων πετρελαίου.

 

Από τις δυο εταιρίες έχει συσταθεί κοινή Ομάδα Εργασίας, η οποία συντονίζει τη διμερή συνεργασία. Παράλληλα, οι δύο εταιρείες έχουν τονίσει την βούληση τους να μοιραστούν τεχνογνωσία και βέλτιστες πρακτικές για την παραγωγική διαδικασία, τον προγραμματισμό και την αριστοποίηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων τους.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr