Στεργιούλης: «Για Ιστορικό Ρεκόρ Παραγωγής Πάνε Φέτος τα ΕΛΠΕ»

Την εκτίμηση ότι τα «Ελληνικά Πετρέλαια» θα παρουσιάσουν φέτος ιστορικό ρεκόρ στην διυλιστική παραγωγή τους εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, από το βήμα του “2 nd Global Oil & Gas South East Europe and Mediterranean Summit” Ήδη, όπως είπε ο κ. Στεργιούλης, το μήνα Αύγουστο, η εταιρεία σημείωσε το υψηλότερο επίπεδο παραγωγής που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της.

Επισήμανε, εξάλλου, κατά την ομιλία του, τις ραγδαίες μεταβολές που παρατηρούνται στον ενεργειακό τομέα διεθνώς, αλλά και ειδικότερα στην αυτοκίνηση, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα μας έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα: αφ’ ενός την πιο μορφωμένη γενιά στην Ιστορία της, και αφ’ ετέρου είναι μια πύλη εισόδου ενέργειας και όχι κατανάλωσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στο προκλητικό περιβάλλον που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες διύλισης στην ΕΕ, λέγοντας ότι ως το 2020 το ανταγωνιστικό μειονέκτημα της Ένωσης για τον κλάδο θα διαμορφωθεί περίπου στα 4,5 δολ. το βαρέλι. Ο κ. Στεργιούλης τόνισε, επίσης, ότι στις προτεραιότητες του Ομίλου είναι η ασφάλεια, η αξιοποίηση των επενδύσεων και η μεγιστοποίηση της αξίας.

Παράλληλα, υπενθύμισε τις σημαντικές συμφωνίες που έχει συνάψει η εταιρεία με την ιρανική NIOC, τη ρωσική Rosneft και την ιρακινή κρατική εταιρεία πετρελαίου, προσθέτοντας ότι περιμένουμε το προσεχές διάστημα να γίνει το ίδιο με την Αίγυπτο και άλλες χώρες.

Στόχος είναι το 50% της προμήθειας του Ομίλου σε αργό να προέρχεται απευθείας από πετρελαιοπαραγωγούς χώρες, επισήμανε ο κ. Στεργιούλης.

Σχετικά με την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, είπε ότι τα ΕΛΠΕ, σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες, επανεξετάζουν όλο το χάρτη, προσθέτοντας ότι «ευχόμαστε η επανεξέταση να δώσει νέα δεδομένα για τη χώρα μας». Σε ό, τι αφορά ειδικότερα τον Πατραϊκό, ανέφερε ότι «τελειώσαμε με επιτυχία τις σεισμικές έρευνες», απ’ όπου, όπως είπε, «έχουμε ενθαρρυντικά δείγματα».

Τέλος, ο κ. Στεργιούλης δήλωσε ότι τα νέα πρατήρια που αναμένεται να παρουσιάσει ο Όμιλος στις αρχές του 2017 θα είναι ενεργειακώς αυτόνομα, προσφέροντας υπηρεσίες για όλα τα προϊόντα που χρειάζεται ο σύγχρονος οδηγός. «Το πρατήριο του μέλλοντος», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, «θα είναι ένα σούπερ μάρκετ με αντλίες και σταθμό φόρτιση μπαταριών για οχήματα, ενώ θα εξυπηρετεί» όσο γρηγορότερα γίνεται έναν καταναλωτή που θα έχει λίγο χρόνο στη διάθεσή του. 

 
 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr