Γιάννης Γρηγορίου: Ο Γενικός Διευθυντής Έρευνας

 

 Ο κ. Γιάννης Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές του πρόσφατου 2ου Συνεδρίου και Έκθεσης Global Oil and Gas South East Europe & Mediterranean, που πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Οκτωβρίου, με συνδιοργανωτές την ελληνική ROTA A.E. και τον διεθνούς κύρους βρετανικό οργανισμού ITE Group Plc και σε συνεργασία με το ΙΕΝΕ. Από το βήμα του συνεδρίου, που προσέλκυσε στο συνεδριακό κέντρο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος πληθώρα επαγγελματιών του κλάδου των υδρογονανθράκων από την Ελλάδα, τις χώρες της Αν. Μεσογείου, αλλά και ευρύτερα, ο κ. Γρηγορίου παρουσίασε τα ερευνητικά σχέδια και δραστηριότητες του Ομίλου των «Ελληνικών Πετρελαίων».

 

Στην παρουσίασή του, ο Γενικός Διευθυντής Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ αναφέρθηκε στα τελευταία ευρήματα της εταιρείας κατά την επεξεργασία των τρισδιάστατων στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί από τις πρόσφατες σεισμικές έρευνες στην παραχώρηση των ΕΛΠΕ στον Πατραϊκό Κόλπο. Όπως τόνισε ο κ. Γρηγορίου, οι μέχρι στιγμής ενδείξεις επιβεβαιώνουν την ύπαρξη πετρελαιοπιθανής γεωλογικής δομής, η οποία «εάν τελικά περιέχει πετρέλαιο, τα απολήψιμα αποθέματα εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης των 100 εκατ. βαρελιών».

 

Ο κ. Γιάννης Γρηγορίου είναι Μηχανικός Μεταλλείων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και γεωφυσικός ( MScApplied GeophysicsUniversity of Leeds, Αγγλία) με 34ετή εμπειρία στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

 

Αρχικά (1982) εργάσθηκε στη ΔΕΠ Α.Ε. ως γεωφυσικός και σταδιακά εξελίχθηκε ως ερευνητής σε θέματα Έρευνας και Παραγωγής πετρελαίου, αναλαμβάνοντας διάφορες επιτελικές θέσεις ευθύνης. Από το 1998 εργάζεται στον Όμιλο των ΕΛΠΕ με μεγάλη συμμετοχή σε διαδικασίες εξαγορών και συγχωνεύσεων που αφορούν τον Όμιλο τόσο στην παραγωγή όσο και στη διύλιση (ΔΕΠΑ, Paneuropean Holdings κλπ.). Το 2005 ορίστηκε Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (Business Development Manager) στον τομέα της Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, επιτυγχάνοντας τη διεθνή επέκταση του Ομίλου σε Λιβύη, Αίγυπτο, Αλβανία και Μαυροβούνιο.

Ο κ. Γρηγορίου υπήρξε Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα ενεργειακής στρατηγικής και αξιολόγησης ερευνητικών προτάσεων, καθώς και μέλος στα ΔΣ των εμπορικών θυγατρικών του Ομίλου σε Κύπρο, Αλβανία και Μαυροβούνιο. Από το 2015 είναι διευθύνων σύμβουλος στις θυγατρικές των «Ελληνικών Πετρελαίων» στο τομέα του upstream (ΕΛΠΕ ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ ΑΕ και ΕΛΠΕ UPSTREAM ΑΕ).

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr