Τελεσίγραφο Μίας Εβδομάδας Από τη Γαλλική TOTAL για τη Λεμεσό

 

 

Η TOTAL δεν καταλαβαίνει από υποσχέσεις ότι θα προχωρήσει κανονικά η διαδικασία για το πρόγραμμα γεωτρήσεων της, μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν στις ρυθμίσεις και τις συμφωνίες της, τόσο με την Αρχή Λιμένων όσο και με την EDT Offshore, στο λιμάνι Λεμεσού.

Χθες, έστειλε τελεσίγραφο: Θα κάνει υπομονή για ακόμα μια βδομάδα. Μέχρι τις 26 Οκτωβρίου. Από την επομένη θα παγώσει τις διαδικασίες για το γεωτρητικό της πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», η TOTAL αυτό το διάστημα αφού έχει προβεί στις ρυθμίσεις προετοιμασίας, βρίσκεται στο στάδιο καθορισμού τεχνικών παραμέτρων για τη γεώτρηση, το γεωτρύπανο κ.τ.λ.

Το χθεσινό γραπτό τελεσίγραφο, εκτιμάται ότι αποσκοπεί αφενός στο να πιέσει να βρεθεί λύση, αφετέρου στο να καλυφθεί νομικά ως προς τις υποχρεώσεις της τόσο προς το κράτος όσο και προς υπεργολάβους στη γεωτρητική διαδικασία, σε περίπτωση που χρονοτριβήσει το σοβαρό μπέρδεμα που προέκυψε. Η TOTAL είχε προειδοποιήσει από την αρχή της εβδομάδας ότι ανατρέπεται το γεωτρητικό της πρόγραμμα.

Στην αποστολή τελεσιγράφου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», οδήγησαν οι αντιφατικές θέσεις που φτάνουν στη Γαλλική εταιρεία.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr