ΕΛΠΕ: Προχωρά στην διανομή μερίσματος

 

 

 Σχέδιο για επανέναρξη διανομής μερίσματος, ανακοίνωσε η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που παραχώρησε με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή Ανδρέα Σιάμισιη, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η μερισματική πολιτική που θα ακολουθηθεί για την παρούσα χρήση, καθώς θα πρέπει αξιολογηθεί το επίπεδο ρευστότητας του ομίλου και άλλοι παράγοντες. Ωστόσο ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι για φέτος τουλάχιστον δεν πρόκειται να δοθούν υψηλά μερίσματα.

Πάντως και εφόσον δεν υπάρξουν δραματικές αλλαγές στο γενικότερο περιβάλλον, το γεγονός ότι τα επόμενα χρόνια οι ετήσιες κεφαλαιακές ανάγκες για επενδύσεις θα περιοριστούν στα επίπεδα των 100-150 εκατομμυρίων το χρόνο, αφήνει περιθώρια για πλέον γενναιόδωρη μερισματική πολιτική.

Από τις κυριότερες άλλες δραστηριότητες εκτός διύλισης και εμπορίας, ο τομέας φυσικού αερίου μέσω της θυγατρικής ΔΕΠΑ (η ΕΛ.ΠΕ. συμμετέχει με 35% στο μ.κ.) το εννεάμηνο είχε πωλήσεις αυξημένες κατά 38% σε όγκο, (2,7 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου, έναντι 1,97 δισ. κ.μ. το εννεάμηνο 2015).

Τo EBITDA της ΔΕΠΑ ανήλθε σε 169 εκατομμύρια ευρώ (+63%) και τα κέρδη μετά από φόρους σε 60 εκατομμύρια (+21%).

Στον τομέα της ενέργειας, οι πωλήσεις της Elpedison ανήλθαν σε 211 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένες κατά 96% και το EBITDA της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 29 εκατομμύρια έναντι αρνητικού (μείον ένα εκατομμύριο) το 2015.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr