TAP, IGB, Τερματικό LNG στην Αλεξανδρούπολη και Αέριο Αν. Μεσογείου στο Επίκεντρο της Συνομιλίας Ομπάμα - Τσίπρα

Για τους αγωγούς TAP και IGB, για το τερματικό LNG της Αλεξανδρούπολης, αλλά και για τα κοιτάσματα και το αέριο της Ανατολικής Μεσογείου, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. Αυτό ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο ηγετών.

«Συζητήσαμε για τα ενεργειακά έργαπου βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και για τις προοπτικές με τη διάνοιξη νέων δρόμων φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο με διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Η θητεία του Μπαράκ Ομπάμα άλλαξε το πρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Μπαράκ Ομπάμα οδήγησε τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης σε ένα δρόμο διαφορετικό από εκείνο που επέλεξε η Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ο πρωθυπουργός. Καταφέραμε να αποφύγουμε την επαπειλούμενη καταστροφή και επιστρέφουμε στη ανάπτυξη», είπε ο κ. Τσίπρας.

Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις υπέρ της ανάπτυξης, είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός τονίζοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει είναιτα αποτελεσματα να φανούν στην κοινωνία. Είναιανάγκη να αποκτήσουν οι κοινωνίες ελπίδα και προοπτική για να αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες προκλήσεις τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας η επίσκεψη Ομπάμα σε Ελλάδα και Γερμανία είναι ιστορικά συμβολική και καθοριστική καθώς επίκεινται κρίσιμες αποφάσεις,

Αναγνωρίζω τον ρόλο και την συνεισφορά του προέδρου Ομπάμα κατά την διαπραγμάτευση του Ιουλίου του 2015, την ηθική και πολιτική στήριξη που πρόσφερε για να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Ελλάδα αξιοποιεί τον ρόλο της στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ για την προώθηση της ειρήνης της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός τόνισε την προάσπιση του διεθνούς δικαίου και των περιφερειακών συμβάσεων, δίχως απειλή πολέμου από την Τουρκία.

Ο κόσμος οφείλει τα μέγιστα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα και σημείωσε ότι η Ελλάδα συνεχίζει τον δύσκολο δρόμο για την ανάπτυξη. Η λιτότητα δεν είναι συνταγή ανάπτυξης, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα. Θα συνεχίσει να βοηθά όσο μπορεί την Ελλάδα για να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να αντιμετωπίσει το προσφυγικό, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Η Ελλάδα παρά τις δυσκολίες παραμένει ένας από τους πιο αξιόπιστους συμμάχους και τους καλύτερους φίλους των ΗΠΑ, τόνισε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο, πολλές πολιτικές που ακολουθήθηκαν δεν ήταν οι ορθότερες, αλλά η ελληνική οικονομία έπρεπε να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές,είπε ο Μπαράκ Ομπάμα .

Δεν μπορεί να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτιική δίχως ελάφρυνση του χρέους, είναι η κατάλληλη στιγμή για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.
 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr