Οι Μετοχές του Ενεργειακού Τομέα Πρωταγωνιστούν στο Χρηματιστήριο

 

 

Με «καύσιμο» τη μεγάλη άνοδο των τραπεζικών μετοχών, αλλά και τις πολύ καλές επιδόσεις των εταιρειών του ευρύτερου ενεργειακού τομέα το Χρηματιστήριο κατάφερε να ξεπεράσει τις 600 μονάδες.

 
Στον τραπεζικό κλάδο τα κέρδη ξεπέρασαν την προηγούμενη εβδομάδα ακόμα και το 30%, εν μέσω ελπίδων στην αγορά ότι η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής θα κλείσει γρήγορα, ανοίγοντας τον δρόμο για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.
 
Στον ενεργειακό τομέα, ξεχωρίζουν οι μεγάλες αλλαγές στην αγορά ηλεκτρισμού, με πρωταγωνιστή εκ των πραγμάτων τη ΔΕΗ, η μετοχή της οποίας ξεπέρασε πλέον το επίπεδο των 3 ευρώ.
 
Μεγάλα κέρδη σημειώνει τις τελευταίες εβδομάδες η μετοχή του ομίλου Μυτιληναίος, εν μέσω φημών ότι σχεδιάζεται μέσα στο ερχόμενο διάστημα η απορρόφηση της Μέτκα από τον όμιλο. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Μέτκα έχει σημειώσει αισθητές απώλειες στις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς με βάση τα σενάρια που κυκλοφορούν στην αγορά προσεγγίζει το επίπεδο στο οποίο θα διαμορφωθεί η πρόταση για τη σχέση ανταλλαγής των μετοχών με τις μετοχές του ομίλου.
 
Εντυπωσιακά κέρδη έχουν καταγράψει στις τελευταίες συνεδριάσεις και τα ΕΛΠΕ, καθώς εκτός από τα πολύ θετικά οικονομικά αποτελέσματα η αγορά περιμένει να ανακοινωθεί και η χορήγηση προμερίσματος από την εταιρεία.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr