Παράταση της Εγγυητικής Επιστολής Ως τις 23 Δεκεμβρίου Ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ από την Socar για τον ΔΕΣΦΑ


Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 - 08:22

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Socar σχετικά με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ έχει ζητήσει από την πλευρά των Αζέρων να ανανεώσουν ως τις 23 Δεκεμβρίου την εγγυητική επιστολή που λήγει στα τέλη Νοεμβρίου.

Επί της ουσίας μεταξύ της κυβέρνησης και των επίδοξων αγοραστών δεν έχει υπάρξει σημαντική σύγκλιση, με αποτέλεσμα να είναι ορατό εκ νέου το ενδεχόμενο του αδιεξόδου.

Τα αίτημα της Socar και της Snam για μείωση του τιμήματος των 400 εκατ. ευρώ ή την τμηματική καταβολή του, δεν έχει γίνει δεκτό από την κυβέρνηση.

Το μόνο που συζητά η κυβέρνηση είναι το ενδεχόμενο μία τελευταίας, μικρής, αναπροσαρμογής στα τιμολόγια του ΔΕΣΦΑ, ώστε να αυξηθεί το ποσό που λάβουν οι υποψήφιοι επενδυτές.

Υπό αυτές τις συνθήκες, όπως έχει γράψει και πρόσφατα το energia.gr (βλ. σχετικό άρθρο) είναι απείρως καλύτερη η ακύρωση και επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού - με στόχο την πώληση ενός μικρότερου μεριδίου της τάξης του 30% (όπως έγινε στον ΑΔΜΗΕ) και όχι του σημερινού παράλογου 66% - παρά ο συνεχιζόμενος διασυρμός του Ελληνικού Δημοσίου.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr