Ιωάννης Μπασιάς: Ο Νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων

Ο κ. Ιωάννης Μπασιάς είναι και επίσημα, από την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016, ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων. Ειδικότερα, σε ειδική συνεδρίαση στα γραφεία της ΕΔΕΥ, στην Αθήνα, στις 25 Νοεμβρίου 2016, το Δ.Σ. της εταιρείας συγκροτήθηκε σε σώμα.

Ο κ. Μπασιάς ανέλαβε τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. & Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας μετά την παραίτηση της καθηγήτριας κ. Σοφίας Σταματάκη, ενώ ο κ. Σπύρος Μπέλλας τη θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ., αντικαθιστώντας τον καθηγητή κ. Ανδρέα Γεωργακόπουλου.

Εξάλλου, στις 19 Οκτωβρίου 2016, είχε εγκριθεί από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο διορισμός, των προτεινομένων από τον τότε Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνο Σκουρλέτη, κ.κ. Μπασιά και Μπέλλα, για τις ως άνω θέσεις του Δ.Σ. της ΕΔΕΥ.

 

Ο κ. Ιωάννης Μπασιάς γεννήθηκε το 1954, σπούδασε Γεωλογία στο ΕΚΠ Αθηνών και κατέχει διδακτορικό τίτλο στις Ιζηματογενείς λεκάνες από το Πανεπιστήμιο Πιέρ και Μαρία Κιουρί στο Παρίσι. Διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος σε διεθνείς εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη και την Αμερική, στον τομέα των υδρογονανθράκων.

 

Ο κ. Μπασιάς έχει συγγράψει περισσότερες από 30 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά και βιομηχανικά περιοδικά, με πρόσφατα άρθρα δημοσιευμένα στο Oil and Gas Journal για το πετρελαϊκό δυναμικό στο κανάλι της Μοζαμβίκης, της Γαλλίας και της Μαδαγασκάρης (2015) και τον μηχανισμό μετανάστευσης πετρελαίου στον Ισημερινό Ατλαντικό Ωκεανό για τις ΑΟΖ της Γουιάνας, του Σούριναμ και της Γαλλικής Γουιάνας (2016).
 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr