Robert W. Dudley

 Τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα και η IndustriALL Global καλούν την BP ΕΛΛΗΝΙΚΗ S.A. να δεσμευτεί σε έναν ουσιαστικό διάλογο

Αγαπητέ κ. Ντάντλεϊ,
Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή εκ μέρους της IndustriALL Global Union (Παγκόσμια Ομοσπονδία IndustriALL )και της IndustriAll European Trade Union (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας IndustriALL), δύο οργανώσεων που εκπροσωπούν εκατομμύρια εργαζόμενους στους κλάδους της εξόρυξης, της ενέργειας και των κατασκευών στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα, για να καλέσουμε την ΒΡ να επέμβει άμεσα προς τη θυγατρική της στην Ελλάδα, την ΒΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ S.A., και να της ζητήσει να αντιμετωπίσει τα νόμιμα αιτήματα των συνδικάτων μέσω κοινωνικού διαλόγου.
Πληροφορούμαστε ότι η ΒΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ S.A. εφαρμόζει από το 2009 ένα σχέδιο ανάκαμψης και ανταγωνιστικότητας που προβλέπει μεταξύ άλλων μεταφορά δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς συνεργάτες καθώς και μείωση του προσωπικού, με σκοπό να περιοριστεί το κόστος και να γίνουν επενδύσεις για ανάκαμψη και ανάπτυξη. Σαν αποτέλεσμα, σήμερα απομένουν μόνο 92 εργαζόμενοι από τους 145 το 2009. Λυπούμαστε πολύ που παρά τις μεγάλες θυσίες και την ουσιαστική συνεισφορά των εργαζόμενων από το 2009 μέχρι σήμερα προς την κατεύθυνση της πλήρους ανάκαμψης και ανάπτυξης της εταιρίας, αυτοί ζουν συνεχώς με το φόβο ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.
Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη η ΒΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ S.A. να ξεκινήσει ένα κοινωνικό διάλογο με το κλαδικό συνδικάτο και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας (ΣΥΕΠΥ&ΑΛΠΕ), σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία και τα Διεθνή εργασιακά πρότυπα, μεταξύ των οποίων τη Σύμβαση 87 και Σύμβαση 98 της Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), ώστε να βρεθεί μια λύση που να είναι συμβατή με τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της εταιρίας ενώ ταυτόχρονα θα εγγυάται τον πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζόμενων.
Αναμένουμε γρήγορα τις ενέργειές σας και την απάντησή σας.
Με εκτίμηση
Valter Sanches Luc Triangle
Γενικός Γραμματέας Γενικός Γραμματέας
IndustriALL Global Union IndustriAll European Trade Union

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr