Απόφαση-ανάσα για την επιβίωση της Μαρινόπουλος ΑΕ

 

 

Η δικαστική προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές της, λήγει στο τέλος του μήνα | ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που θα επιτρέψει να προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος ΑΕ. Η απόφαση ανάβει το «πράσινο φως» για την εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ από τον όμιλο Σκλαβενίτη.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η 14η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας, σύμφωνα με το μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τις τράπεζες και τους δύο επιχειρηματικούς ομίλους.

Η δικαστική προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές της, λήγει στο τέλος του μήνα.

Από εδώ και πέρα, η χρηματοδότηση ύψους 487 εκατομμυρίων ευρώ θα επιτρέψει να λειτουργήσει κανονικά η αλυσίδα υπό τον όμιλο Σκλαβενίτη και να γίνει η αποπληρωμή των προμηθευτών.

Αυτή τη στιγμή, τα περίπου 500 καταστήματα του «Μαρινόπουλου» πανελλαδικά παραμένουν ανοιχτά, αλλά αρκετά υπολειτουργούν.

Σε περίπου 100 η τροφοδοσία γίνεται κανονικά. Στα υπόλοιπα η τροφοδοσία γίνεται σε βασικά προϊόντα και συνεχίζουν να σημειώνονται ελλείψεις.

Στα μέσα του Δεκέμβρη τα χρήματα εξαντλήθηκαν με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και την πληρωμή του 30% του μισθού Δεκεμβρίου στους 10.800 εργαζομένους της Μαρινόπουλος ΑΕ.  

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr