ΣΕΕΠΕ: Αποκλίσεις ως 9,69% σε Ένα στα Δέκα Πρατήρια Καυσίμων στην Περιφέρεια

 

 

















Ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών ανακοίνωσε ότι μετά την ποσοτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε πρατήρια στην Αττική, ανέθεσε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο την εκπόνηση ανάλογης έρευνας και στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας και Αχαΐας. 
 
Η νέα έρευνα διεξήχθη τον Δεκέμβριο με μυστικό όχημα του ΕΜΠ που ελέγχει την ακρίβεια της παραδιδόμενης ποσότητας καυσίμου στην αντλία. Δυστυχώς, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕ, η εικόνα των αποτελεσμάτων ανέδειξε την ίδια υψηλή παραβατικότητα που διαπιστώθηκε και στην έρευνα της Αττικής. 
 
Από τις 120 συνολικά επισκέψεις σε πρατήρια Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας και Αχαΐας, στα 13 πρατήρια (10,83%) παραδόθηκε λιγότερο καύσιμο σε σχέση με αυτό που αναγραφόταν στην ένδειξη της αντλίας, με ποσοστό απόκλισης που έφθανε στο 9,69%. 
 
Στα υπόλοιπα 107 πρατήρια (89,17%) οι αποκλίσεις ήταν αποδεκτές, δηλαδή εντός των ανεκτών ορίων της Πολιτείας. 
 
Όπως αναφέρει ο ΣΕΕΠΕ, προβληματίζει το γεγονός ότι το ποσοστό παραβατικότητας στις τρεις αυτές περιοχές καταγράφεται αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση, σε Συνέντευξη Τύπου στις 10/10/2016, των αποτελεσμάτων της έρευνας στην Αττική -και παρά τη μεγάλη δημοσιότητα που έλαβαν αυτά- γεγονός που καταδεικνύει ότι οι παραβάτες νιώθουν σιγουριά ότι δεν ελέγχονται. 
 
Ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών επισημαίνει για μια ακόμη φορά την έκταση και ένταση των φαινόμενων παραβατικότητας. Όσο η Πολιτεία δεν θέτει σε πλήρη εφαρμογή τα μέτρα που προβλέπονται από το Νομοθετικό πλαίσιο και δεν ενισχύει τους μηχανισμούς ελέγχου, οι καταναλωτές και οι νομοταγείς επιχειρήσεις του Κλάδου μας θα παραμένουν ανυπεράσπιστοι, τονίζει.
 
Ο ΣΕΕΠΕ δηλώνει για μία ακόμα φορά όρι είναι πάντα στη διάθεση της Πολιτείας για να συνδράμει με κάθε τρόπο, έχοντας καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να αυξηθούν οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών και επιτέλους να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας, προς όφελος των υγιών επιχειρηματιών του κλάδου, των καταναλωτών και ιδιαιτέρα της εθνικής οικονομίας.
 

Ακολουθεί Συνοπτικός Πίνακας Ελέγχων:

Περιοχή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ–ΒΟΛΟΣ–ΠΑΤΡΑ

Κατηγορία Αριθμός Ποσοστό

Δείγματα με Θετική Απόκλιση 0 (0,00%)

Αποδεκτά Δείγματα 107 (89,17%)

Προβληματικά Δείγματα (13) 10,83%

Σύνολο 120 (100,00%)

 

Ελάχιστη Τιμή -9,69%

Μέγιστη Τιμή -0,06%

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr