Βερροιόπουλος: Άστοχη Ενέργεια η Μεταφορά της Αποθήκης Φυσικού Αερίου στο ΤΑΙΠΕΔ

 

Στο θέμα της αξιοποίησης του εξαντλημένου κοιτάσματος Ν.Καβάλα ως υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου, αναφέρθηκε ο γγ του ΥΠΕΝ Μιχάλης Βερροιόπουλος, κατά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για την κρίση ενεργειακού εφοδιασμού που αντιμετώπισε η χώρα τον περασμένο χειμώνα, σημείωσε ότι υπήρξε επιτυχής διαχείρισή τους, με το ζητούμενο, σε τέτοιου είδους, καταστάσεις να είναι η άμεση και ταχύτατη κάλυψη των αναγκών νοικοκυριών σε ενέργεια.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα παρότι διαθέτει αποθέματα 90 ημερών σε πετρελαιοειδή δεν διαθέτει επαρκή αποθέματα σε φυσικό αέριο, ενώ η υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου «εξαιτίας άστοχων ενεργειών του παρελθόντος», όπως είπε, παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας του ΥΠΕΝ είπε ακόμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγνωρίσει ως κορυφαία προτεραιότητά της την ολοκλήρωση των μεγάλων υποδομών ενέργειας. Προς την κατεύθυνση αυτή, η Ελλάδα εργάζεται εντατικά για το άνοιγμα του νοτίου διαδρόμου φυσικού αερίου με τον αγωγό TAP.

Όπως σημείωσε, η ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων στην Κύπρο δημιουργεί καινούργιες δυνατότητες για τις ευρύτερες ευρωπαϊκές αγορές και στο πλαίσιο αυτό υπάρχει η πεποίθηση ότι ο αγωγός East med είναι μεγάλης σημασίας για τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr