Με συνδυαστικά πακέτα μπαίνει στην προμήθεια ρεύματος η ΕΠΑ Αττικής

 

Θοδωρής Παναγούλης

Τον Ιανουάριο του 2018 που απελευθερώνεται απολύτως η αγορά φυσικού αερίου και, μετά τους βιομηχανικούς και εμπορικούς, θα μπορούν και οι οικιακοί καταναλωτές να επιλέγουν τον προμηθευτή τους, η ΕΠΑ Αττικής θα είναι έτοιμη να προσφέρει στους πελάτες της συνδυαστικά πακέτα αερίου και ρεύματος.

Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει τα απαραίτητα βήματα για την αδειοδότησή της ως προμηθευτή ρεύματος και θα στήσει τον αντίστοιχο μηχανισμό μόνη της και όχι σε συνεργασία με κάποιον υφιστάμενο πάροχο.

Μετά την απόσχιση και ανεξαρτητοποίησή της από τον κλάδο της Διανομής, η εταιρεία έχει ως βασικό στόχο να ολοκληρώσει την εταιρική της συγκρότηση και κατά την επόμενη 2ετία θα εστιάσει την προσοχή της , πρώτον στην είσοδό της στο ρεύμα και δεύτερον στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει στους πελάτες της, δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός σταδιακά θα αναπτυχθεί και θα έχουν τη δυνατότητα και άλλοι προμηθευτές να διεκδικήσουν μερίδια στην περιοχή της Αττικής όπου μέχρι πρότινος η (ενιαία) εταιρεία είχε εξασφαλισμένο μονοπώλιο.

Αξίζει, δε, να αναφερθεί ότι στους ανταγωνιστές της θα συγκαταλέγεται, εκτός από τις άλλες ΕΠΑ και τους ιδιώτες προμηθευτές, και η… μητρική εταιρεία ΔΕΠΑ που ως γνωστόν κατέχει το 51% των σημερινών ΕΠΑ.

Κατά αντίστοιχο τρόπο βέβαια θα μπορεί και η ίδια η ΕΠΑ Αττικής να διεκδικήσει πελάτες από το σύνολο της επικράτειας, παρότι σε πρώτη φάση αυτό που θέλει να επιτύχει είναι να κρατήσει τον ισχυρό σύνδεσμο που έχει αναπτύξει με το υφιστάμενο πελατολόγιό της.

Πρέπει βεβαίως να σημειωθεί ότι, παρότι έχει ανοίξει η αγορά για τους βιομηχανικούς (το 2016) και τους μεγάλους εμπορικούς καταναλωτές (από τη αρχή του 2017), η ΕΠΑ διατηρεί στην Αττική, με μεγάλη διαφορά, τη θέση του βασικού προμηθευτή.

Σύμφωνα με στελέχη της επιχείρησης, οι δημοπρασίες αερίου υπήρξαν καταλυτικές για να μπορέσει η ΕΠΑ να μειώσει το κόστος αερίου που προμηθεύεται και ως εκ τούτου να προσφέρει ανταγωνιστικές χρεώσεις στους πελάτες της. Την προηγούμενη περίοδο το αέριο έμεινε σε επίπεδα 38-39% χαμηλότερα από τον άμεσο ανταγωνιστή το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ για τις λοιπές χρήσεις η τιμή του ήταν μέχρι και 70% χαμηλότερη από το ρεύμα.

«Από το 2018, οπότε θα πάψουμε να δεσμευόμαστε – και για τους οικιακούς καταναλωτές - από τα συμβόλαια που έχουμε με τη ΔΕΠΑ, θα μπορούμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το κόστος του αερίου που προμηθευόμαστε και άρα να μειώσουμε ακόμα περισσότερο την τιμή πώλησης» λένε τα στελέχη της ΕΠΑ Αττικής.

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr