Edison: Είμαστε Έτοιμοι να Προχωρήσουμε στο Στάδιο του Σχεδιασμού για τον Αγωγό Poseidon

 

Ο σχεδιασμός του έργου κατασκευής του Ελληνο-Ιταλικού Υποθαλάσσιου Διασυνδετήριου Αγωγού φυσικού αερίου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» (Poseidon) θα διαρκέσει δύο χρόνια, ενώ η κατασκευή του τρία χρόνια, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του ενεργειακού συνεδρίου CERAWeek που πραγματοποιείται στο Χιούστον των ΗΠΑ, ο επίτιμος αντιπρόεδρος της ιταλικής εταιρείας Edison Έλιο Ραντζέρι.

«Σύμφωνα με την δική μας εκτίμηση, θα χρειασθούν δύο χρόνια για τον σχεδιασμό και τρία χρόνια για την κατασκευή του. Ο αγωγός έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να μεταφέρει 10 δισ. κυβικά μέτρα (bcm) με δυνατότητα αναβάθμισης μέχρι και 20 bcm φυσικού αερίου ετησίως» ήταν η απάντηση του κ. Ραντζέρι σε σχετικό ερώτημα.

 
Προσέθεσε μάλιστα ότι «συνεχίζουμε την συμφωνία με την Gazprom και είμαστε έτοιμοι να εγκαινιάσουμε το στάδιο του σχεδιασμού ώστε εν συνεχεία να λάβουμε την τελική επενδυτική απόφαση (Final Investment Decision - FID)».

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Φεβρουαρίου 2016, στη Ρώμη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Edison, Marc Benayoun και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ. Θεόδωρος Κιτσάκος, , είχαν υπογράψει «Μνημόνιο Συναντίληψης με αντικείμενο την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία, μέσω της Μαύρης Θάλασσας και μέσω τρίτων χωρών, στην Ελλάδα και από την Ελλάδα στην Ιταλία», για την ανάπτυξη αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας, που θα καταστήσει δυνατή την υλοποίηση της νότιας διαδρομής για τον εφοδιασμό ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr