Ένας χρόνος θα χρειαστεί για το νέο διαγωνισμό πώλησης του ΔΕΣΦΑ

 

Περίπου ένα χρόνο θα χρειαστεί η κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει στο νέο διαγωνισμό για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Αληθινές Ειδήσεις» ο υπουργός ΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης.

Κατά το διάστημα αυτό πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση το πράσινο φως από τις Βρυξέλλες για το νέο διαγωνισμό, ο οποίος έχει ήδη περάσει από το ΚΥΣΟΙΠ.

Όπως τόνισε ο υπουργός στη χθεσινή συνέντευξη τύπου σχετικά με το εφάπαξ του προέδρου του ΔΕΣΦΑ, πλέον αναμένονται αποφάσεις σε επίπεδο διοίκησης ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να προχωρήσει η όλη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο διενήργησε και τον προηγούμενο διαγωνισμό, έχει εκχωρηθεί το 31% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ που ανήκει στο δημόσιο. Επίσης, στο πλαίσιο του προηγούμενου διαγωνισμού και μετά από σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων τους τα Ελληνικά Πετρέλαια ανέθεσαν στο ΤΑΙΠΕΔ να χειριστούν και το δικό τους ποσοστό στο ΔΕΣΦΑ, δηλαδή το 35% παράλληλα με αυτό του δημοσίου, με το σύνολο του ποσοστού που ελέγχει το ταμείο να ανέρχεται σε 66%.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ, Στάθης Τσοτσορός, δήλωσε πρόσφατα ότι θα απαιτηθεί εκ νέου η έγκριση της πώλησης του 35% του ΔΕΣΦΑ από τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας. 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr