Η ΔΕΠΑ και οι Μετά Χριστόν Προφήτες

 

Υπάρχουν κάποιοι μετά Χριστόν προφήτες οι οποίοι εκ του ασφαλούς (σήμερα που έχουμε Απριλιάτικες ζέστες και «μύρισε» καλοκαιράκι) επικρίνουν τις προληπτικές και αποτελεσματικές ενέργειες της ΔΕΠΑ στη διάρκεια της μεγάλης ενεργειακής κρίσης του Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.

Η κρίση αυτή, όπως γνωρίζουν οι παροικούντες,δοκίμασε τις αντοχές του ελληνικού Ενεργειακού Συστήματος χωρίς ευτυχώς δυσάρεστα αποτελέσματα. Σε επανειλημμένες συσκέψεις μάλιστα είχε τεθεί το θέμα κήρυξης της χώρας σε κατάσταση Έκτακτης Ενεργειακής Ανάγκης, κάτι που ευτυχώς αποφεύχθηκε.

Όπως, πληροφορείται η στήλη, από το αρμόδιο Υπουργείο, όλες οι ενέργειες της ΔΕΠΑ με τις οποίες προστατεύτηκε το ενεργειακό σύστημα της χώρας από πιθανή κατάρρευση, ήταν σε πλήρη γνώση όλων των εμπλεκομένων, θεσμικών και ιδιωτών, ενώ οι συζητήσεις της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεως (Ο.Δ.Κ.) την οποία, εκ του Νόμου, συγκαλεί η ΡΑΕ, είναι καταγεγραμμένες, σε επίσημα πρακτικά.

Από τα οποία, προκύπτει πως όλοι (ανεξαιρέτως!) έδιναν θερμά συγχαρητήρια στη ΔΕΠΑ για τα φορτία που έφερε.

Ιδιαίτερα οι ηλεκτροπαραγωγοί αναγνώρισαν ρητά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλλε η ΔΕΠΑ για την τροφοδοσία της αγοράς με διαδοχικά φορτία αερίου, σε συνθήκες διεθνούς έλλειψης LNG. Φυσικά εκείνη τη δύσκολη περίοδο είχαν και άλλοι τη δυνατότητα να φέρουν φορτία, αλλά τελικώς μόνο η ΔΕΠΑ το έκανε.

Προφανώς, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να ζητήσουν από τη ΡΑΕ, τα πρακτικά των αλλεπάλληλων συνεδριάσεων της ΟΔΚ, τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.

Που όπως λέγεται έχουν μεγάλο ενδιαφέρον…

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr