Ημερίδα της Περ. Ιονίων Νήσων για την εκμετάλλευση υδρογοναθράκων στις 10 Απριλίου

 

Οι περιβαλλοντικές και άλλες παράμετροι που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο είναι το θέμα ανοικτής συζήτησης που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 και ώρα 18.00 στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Η επικείμενη έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων αναμένεται να ξεκινήσει σε έντεκα «θαλάσσια οικόπεδα» του Ιονίου, μετά την πρόσφατο διαγωνισμό για άδειες εκμετάλλευσης, που αφορά σε είκοσι θαλάσσιες περιοχές, έντεκα στο Ιόνιο και εννέα στη Νότια Κρήτη.

Οι «σεισμικές έρευνες» για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στην Κέρκυρα, ενώ η εξόρυξη, αν τα αποτελέσματα των ερευνών είναι θετικά, μπορεί να ξεκινήσει και σε τρία χρόνια.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο Ιωσήφ Αθανασιάδης, εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, ο Νίκος Βαρότσης, καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Γιάννης Γρηγορίου, ερευνητής εκπρόσωπος της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr