Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Στο Επίσημο Πρόγραμμα της ΔΕΔΑ για το Φυσικό Αέριο

 

Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται στο επίσημο πρόγραμμα της Εταιρείας Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας Α.Ε. (ΔΕΔΑ) για την πενταετία από το 2017 έως και το 2021.

Αυτό ανακοινώθηκε στον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ Θεόδωρο Τερζόπουλο, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρουσία διευθυντικών στελεχών της Εταιρίας, καθώς και εκπροσώπων του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη, ο Απ. Κατσιφάρας επεσήμανε πως «πρόκειται για μία σημαντική στιγμή για την Περιφέρειά μας. Οι επίμονες προσπάθειες, ο στοχευμένος σχεδιασμός και οι διεκδικήσεις μας ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο και το φυσικό αέριο θα έλθει στην περιοχή μας» και ζήτησε από όλους διαρκή συνεργασία μέχρι να φθάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα.

Η έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ήδη έχει κάνει την κατάλληλη προετοιμασία για ανοίξει ο «δρόμος» και να γίνει πραγματικότητα αυτή η ανάγκη της περιοχής μας, που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Πρόκειται για τη συνέχεια της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει η Περιφέρεια με το ΤΕΕ (τμήματα Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας) και την ΔΕΠΑ Α.Ε., για τη δημιουργία δικτύων Φυσικού Αερίου.

«Η ανάπτυξη χρειάζεται και ενεργειακούς πόρους. Για αυτό και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με έναν κοινό αναπτυξιακό στόχο, μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την έλευση του φυσικού αερίου ώστε να θέσουμε την Περιφέρειά μας σε ένα διαφορετικό αναπτυξιακό περιβάλλον» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Θεόδωρος Τερζόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΔΑ, Μανώλης Σφυροέρας, Διευθυντής Λειτουργίας, Συντήρησης και Δικτύων, Κώστας Διονυσόπουλος, Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ανάπτυξης και Χρηματοδοτήσεων, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ τμήμα Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου,η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άλκηστις Σταθοπούλου, ο προϊστάμενος της Μονάδα Α: Προγραμματισμού και Αξιολόγησης (ΕΥΔ/ΕΠ) Βαγγέλης Γεωργίου και ο συνεργάτης του Περιφερειάρχη Βαγγέλης Καραχάλιος.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr