ΔΕΔΑ: Σε στάδιο υλοποίησης τα έργα για την έλευση του φυσικού αερίου σε Πάτρα-Δυτ. Ελλάδα

 

 

Το όραμα της έλευσης φυσικού αερίου στην Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, με την κατάθεση προ ημερών του αιτήματος από την Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου Λοιπής Ελλάδας - ΔΕΔΑ στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Θεόδωρος Τερζόπουλος, στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», «η επένδυση που απαιτείται να γίνει για την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων διανομής είναι πολύ μεγάλη και δεν μπορεί να βγει μόνο από ίδιους πόρους, ακόμα και με δανεισμό της ΔΕΔΑ. Γι΄αυτό και η συνεισφορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σε αυτό το έργο θα είναι μεγάλη και κυρίαρχης σημασίας. Και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι έχει ήδη πάρει την απόφαση να στηρίξει αυτή την προσπάθεια κατά προτεραιότητα και να συμβάλλει με τις δυνάμεις της προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «επιπλέον, επειδή διοικώ και μια εταιρεία του δημοσίου, οφείλω να επισημάνω ότι το έργο της ανάπτυξης των αποκεντρωμένων δικτύων διανομής φυσικού αερίου το υιοθέτησε και το ώθησε από την πρώτη στιγμή η παρούσα κυβέρνηση, εντάσσοντάς το στο πρόγραμμα επενδύσεων του πακέτου Γιούνκερ που μας εξασφαλίζει χαμηλότοκο δανεισμό. Είναι χρέος μου να το αναφέρω αυτό, όπως και τους φορείς που συμβάλλουν πραγματικά στις προσπάθειες της ΔΕΔΑ για να υλοποιηθεί επιτέλους ένα όραμα που θα έχει πολλαπλές θετικές επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες, γιατί αυτό το πρόγραμμα δεν περιορίζεται μόνο στην Δυτική Ελλάδα, αλλά ξεκινάει από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και θα φτάσει μέχρι την Κρήτη».

Ο κ. Τερζόπουλος βρέθηκε προ ημερών βρέθηκε στην Πάτρα και είχε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και συνεργάτες του.

Σε ερώτηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για το φυσικό αέριο, τόνισε:

«Θα σας έλεγα με πολύ απλά λόγια ότι η συνάντηση που είχαμε την περασμένη Πέμπτη με το επιτελείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ότι ήταν η κορύφωση μιας πορείας πολλών χρόνων για την υλοποίηση ενός οράματος. Μιας πορείας που προσωπικά έχω παρακολουθήσει και που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ήταν η κορύφωση γιατί μέχρι σήμερα στο θέμα του φυσικού αερίου βρισκόμασταν στο επίπεδο των επαφών, των συζητήσεων και των διαβουλεύσεων. Πλέον περνάμε στην φάση της υλοποίησης του έργου μέσω της ΔΕΔΑ, δηλ. της εταιρείας που διοικώ από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου, η οποία πριν από λίγο καιρό κατέθεσε επισήμως στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας το αίτημα για την διανομή φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα. Το αίτημα κατατέθηκε στο πλαίσιο ενός πενταετούς προγράμματος ανάπτυξης, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την κατασκευή αρκετών χιλιομέτρων εσωτερικού δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Πάτρα, στο Αγρίνιο και στον Πύργο αρχής γενομένης από το 2019».

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr