Στις 15 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη η νέα τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ με επίκεντρο τα ενεργειακά

 

Στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η τριμερής Συνάντηση Κορυφής των ηγετών Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους συνεργάτες στο Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Η προηγούμενη τριμερής Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ με τη συμμετοχή των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Αναστασιάδη και Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ.

Πέρα από τις συζητήσεις για τα ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και την ένταση των προκλητικών κινήσεων από τουρκικής πλευράς που θα βρεθούν στο φόντο των συζητήσεων, η συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών στον ενεργειακό τομέα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Άλλωστε, οι τρεις χώρες έχουν σημαντική συνεργασία στο σχεδιασμό μεγάλων projects, τα οποία έχουν τεθεί και στις προηγούμενες τριμερείς συναντήσεις σε επίπεδο αρχηγών κρατών, αλλά και μεταξύ των αρμόδιων υπουργών.

Ξεχωριστή θέση στις σχετικές διαβουλεύσεις έχει το θέμα του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου EastMed, αλλά και η ηλεκτρική διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ με τον EuroAsia Interconnector.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr