ΕΛΠΕ: Στάση Αναμονής Ενόψει Κρίσιμων Αποφάσεων για ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί ο όμιλος ΕΛΠΕ τις εξελίξεις στις αγορές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου και μέσα στο επόμενο διάστημα θα λάβει κρίσιμες αποφάσεις για το ενδεχόμενο εξαγοράς λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, καθώς και για τις συμμετοχές που διαθέτει σε ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

 
Όπως έλεγαν χθες ανώτατα στελέχη του ομίλου, στο περιθώριο της εκδήλωσης για τη συνεργασία με την BP και τη νέα γενιά καυσίμων με τεχνολογία active, για τη ΔΕΗ αναμένουν τους όρους τους διαγωνισμού προκειμένου να αποφασίσουν αν το χαρτοφυλάκιο των λιγνιτικών μονάδων που θα βγουν προς πώλησης θα είναι ελκυστικό.
 
Σημειώνεται πάντως ότι πηγές της αγοράς εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις, δεδομένου ότι σε πρώτη φάση τουλάχιστον και όπως ορίζει και το επικαιροποιημένο μνημόνιο δεν προβλέπεται η πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων.
 
Ο όμιλος όπως είναι γνωστό δραστηριοποιείται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της Elpedison και επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του στον ανταγωνισμό στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς και της μείωσης του μεριδίου της ΔΕΗ.
 
Σε ότι αφορά τον ΔΕΣΦΑ, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αναμένουν να δουν την αποτίμηση για το ποσοστό που διαθέτουν στην εταιρεία (35%) και το οποίο θα πωληθεί μαζί με το 31% από το υπόλοιπο ποσοστό που ελέγχει το Δημόσιο. Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η ανανέωση της έγκρισης των μετόχων από νέα γενική συνέλευση.
 
Για την ΔΕΠΑ, ο όμιλος ΕΛΠΕ επιδιώκει να διατηρήσει τη θέση του (35%), δεδομένων των θετικών προοπτικών που εμφανίζει η ελληνική αγορά φυσικού αερίου. 
 
Σημειώνεται, τέλος, ότι σε ότι αφορά την αγορά πετρελαιοειδών ο όμιλος παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και στο θέμα της Jetoil. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις αποθήκες του Καλοχωρίου και αποφάσεις θα ληφθούν όταν ξεκαθαρίσει η εικόνα στις διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της εταιρείας βάσει της πρότασης της Centracore Energy.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr