Αναβλήθηκε η συνέλευση των ΕΛΠΕ, μετά από αίτημα της Paneuropean – Εκκρεμούν διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση

 

Την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων των ΕΛΠΕ ζήτησε η Paneuropean του ομίλου Λάτση, που ελέγχει το 45,47 % των μετοχών της εταιρίας. Όπως προβλέπεται, το αίτημα έγινε δεκτό και η Γενική Συνέλευση μετατέθηκε για τις 23 Ιουνίου.

Με επιστολή της, την οποία ανέγνωσε στη συνέλευση ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ κ. Ευστάθιου Τσοτσορός, η Paneuropean έθεσε το ζήτημα οτι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις μεταξύ των βασικών μετόχων, δηλαδή της Paneuropean και του Δημοσίου. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ζήτησε την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:
"Η Paneuropean Oil & Industrial Holdinhs SA με την ιδιότητά της ως μετόχου των Ελληνικών Πετρελαίων, κατόχου 138.971.352 μετοχών της εταιρίας, ήτοι του 45,47% του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου, αιτείται με την παρούσα την αναβολή της σημερινής Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας σύμφωνα με το άρθρο 39 παρ. 3 του 2190/1920, όπως ισχύει, και το άρθρο 18.3 του καταστατικού της εταιρίας. Η αναβολή κρίνεται σκόπιμη δεδομένου ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί συζητήσεις μεταξύ των δύο βασικών μετόχων. Η Paneuropean προτείνει ως νέα ημερομηνία συνέχισης της συνεδρίασης της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017".

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που έχουν γνώση του θέματος, σε  εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμα η αύξηση της εκπροσώπησης της Paneuropean στη διοίκηση του ομίλου, ανάλογα με τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο.

Άλλες πληροφορίες έθεταν στο κάδρο το συνολικό πλαίσιο των σχέσεων του ομίλου με το κράτος, που περιλαμβάνει και την επένδυση στο Ελληνικό με τις καταγγελλόμενες καθυστερήσεις στην έναρξη των εργασιών, τα θέματα που ανέκυψαν με την Αρχαιολογική και τη Δασική υπηρεσία κ.α.

Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr