Στεργιούλης, ΕΛΠΕ: «Στόχος να Ισχυροποιηθούμε Ακόμη Περισσότερο ως Ηγετική Ενεργειακή Εταιρεία στη ΝΑ Ευρώπη»

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 - 17:12

Κατά το χαιρετισμό του στην σημερινή τελετή υπογραφής των δύο Συμβάσεων Μίσθωσης για Άρτα-Πρέβεζα και Β.Δ. Πελοπόννησο, που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΝ, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ κ. Γρηγόρης Στεργιούλης τόνισε τα εξής:

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τόσο εσάς, όσο και όλους τους ενδιαφερόμενους και τους μετόχους, ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να καταγράψουμε τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας με σεβασμό στο Σύνταγμά μας, τους Νόμους, το Περιβάλλον και τις ανθρώπινες σχέσεις. Ευχή είναι, μέσα από τον αγώνα αυτό, να αναδείξουμε νέες πλουτοπαραγωγικές πηγές για τη χώρα και, παράλληλα, η ΕΛ.ΠΕ. να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ως ηγετική Εταιρεία του τομέα της Ενέργειας για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Στην προσπάθεια που κάνουμε τον τελευταίο χρόνο, προκειμένου να διαμορφώσουμε διεθνείς συμμαχίες στο θέμα της έρευνας και εξόρυξης Υδρογονανθράκων, υπήρχαν τρία προαπαιτούμενα:

Το πρώτο ήταν η πιθανή ύπαρξη κοιτασμάτων. Και θα ήθελα σε αυτό το σημείο να συγχαρώ τη Γενική Διεύθυνση έρευνας και εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων της ΕΛ.ΠΕ. που έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και, βεβαίως, θα έχει την πλήρη στήριξή μας για να ολοκληρώσει και να διεκπεραιώσει το έργο της.

Δεύτερον, η ύπαρξη σταθερότητας στη χώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκεκριμένες εξελίξεις αφορούν αυτήν ακριβώς την περίοδο που διανύουμε.

Τρίτον, η οικονομική ισχύς των συμβαλλομένων. Ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια είναι σε θέση να αναλάβει και να υποστηρίξει με όλη του τη δύναμη, είτε σε ανθρώπινο δυναμικό, είτε σε οικονομική ισχύ, το μεγαλεπήβολο αυτό έργο, το οποίο μπορεί σε κάποιο βαθμό να καθορίσει ακόμη και την τύχη των επόμενων Γενεών. Το βήμα που κάνουμε σήμερα με την υπογραφή των συμβάσεων για τις δύο χερσαίες περιοχές, Βορειοδυτική Πελοπόννησος και Άρτα-Πρέβεζα, είναι μόνον η αρχή».
 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr