Στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μπαίνει η ΕΠΑ Αττικής – Αίτηση για άδεια προμήθειας 400MW

 

Αίτηση χορήγησης άδειας για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας έχει υποβάλλει στη ΡΑΕ η ΕΠΑ Αττικής.

Η αίτηση αφορά άδεια για συνολική ισχύ 400 MW για τουλάχιστον 20 χρόνια.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν αναμενόμενη μετά την απόφαση της ΓΣ της ΕΠΑ Αττικής να τροποποιήσει το καταστατικό της, προκειμένου να περιλάβει στις δραστηριότητές της και την εμπορία και προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως σημείωνε στο πρόσφατο σχετικό ρεπορτάζ το energypress, η εταιρεία ,μετά την αδειοδότησή της ως προμηθευτή ρεύματος θα στήσει τον αντίστοιχο μηχανισμό μόνη της και όχι σε συνεργασία με κάποιον υφιστάμενο πάροχο ρεύματος.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, το Σεπτέμβριο αναμένεται να δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα και η ΕΠΑ Αττικής θα είναι έτοιμη να προσφέρει στους πελάτες της συνδυαστικά πακέτα αερίου και ρεύματος μέσα στο 2018, όταν και θα έχει απελευθερωθεί απολύτως η αγορά φυσικού αερίου.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΡΑΕ έχει ως εξής:

Η εταιρεία με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με διακριτικό τίτλο «ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.» η οποία εδρεύει στη Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου 11 & Σερρών, στη Λυκόβρυση Αττικής, υπέβαλε την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΡΑΕ Ι-221914/26.05.2017 (Γ-06236/01.06.2017) αίτηση χορήγησης Άδειας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 400 MW, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειών Προμήθειας και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΕΚ Β’ 2940/05.12.2012) και σύμφωνα με το νόμο 4001/2011. Η εν λόγω άδεια ισχύει για 20 έτη με δυνατότητα παράτασης σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειών Προμήθειας και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να υποβάλει στη ΡΑΕ αιτιολογημένες αντιρρήσεις εντός 15 ημερών από την δημοσιοποίηση της παρούσας, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 7 του Κανονισμού Αδειών Προμήθειας και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας (δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων μέχρι 16.06.2017).

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr