Τσοτσορός: Να αποκτήσουμε ταχύτητα στους διαγωνισμούς και να οριοθετήσουμε την ΑΟΖ

 

 

Τα ΕΛΠΕ «ποντάρουν» στις διεθνείς συνεργασίες για να δοθεί ώθηση στις έρευνες και παραγωγή υδρογονανθράκων στη χώρα μας, όπως επισήμανε ο πρόεδρος, Ευστάθιος Τσοτσορός, κατά το σημερινό 2ο Διεθνές Συνέδριο Πετρελαίου.

Όπως προειδοποίησε, πλέον τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά για τις έρευνες υδρογονανθράκων:

«Η επί δεκαετίες παθητική αντιμετώπιση από την Πολιτεία είχε ως συνέπεια το όλο εγχείρημα να επιτελείται σήμερα σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία οι συνθήκες δεν είναι οι πλέον θετικές για τα ορυκτά καύσιμα λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Μήπως γίνουμε θεατές κατάρρευσης των προσδοκιών; Μήπως ανακαλύψουμε κοιτάσματα και η εκμετάλλευσή τους γίνει απαγορευτική;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσοτσορός.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι η έστω και καθυστερεμένη προώθηση της προσπάθειας είναι θετική. Ανέφερε ότι τα ΕΛΠΕ θα υποβάλουν σήμερα στο συνέδριο συγκεκριμένο πλαίσιο απόψεων.

«Ο όμιλος κινείται προς διεθνείς συνεργασίες με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα όπως αποδεικνύει η συμμετοχή των Total και ExxonMobil, τόσο για έρευνες στο Ιόνιο, όσο και στην Κρήτη. Διαβεβαιώνω ότι τα ΕΛΠΕ με συντονισμένες ενέργειες θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με στόχο την ολοκλήρωση των υφιστάμενων διαγωνισμών, την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για τις δύο περιοχές της Κρήτης (ΕΛΠΕ-Exxon-Total) και για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου ώστε να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό. Επίσης στόχος είναι ο συντονισμός με τις γύρω χώρες για την οριοθέτηση των ΑΟΖ, όπως και η προβολή του πετρελαϊκού δυναμικού της χώρας και η προσέλκυση ξένων επενδυτών», κατέληξε ο κ. Τσοτσορός.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr