Πρόεδρος ExxonMobil: «Το Όραμά μας Είναι η Κύπρος να Καταστεί Ενεργειακό Κέντρο»

 

«Το όραμά μας είναι όπως η Κύπρος καταστεί ενεργειακό κέντρο και ελπίζουμε να βρούμε αρκετές ποσότητες φυσικού αερίου, κάτι που θα δημιουργήσει τα θεμέλια ώστε η Κύπρος να γίνει εξαγωγέας ενέργειας», ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας ExxonMobil Exploration Company, Στιβ Γκρίνλι, στο χαιρετισμό του σε δεξίωση που παρέθεσε η Πρεσβεία της Κύπρου και η ExxonMobil, στην Πρεσβευτική Κατοικία στην Ουάσιγκτον, προς τιμή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Τους καλεσμένους παρουσίασε ο πρέσβης της Κύπρου στις ΗΠΑ κ. Λεωνίδας Παντελίδης.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Υπουργός Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης είπε ότι «βρισκόμαστε στο τέλος μιας καταπληκτικής εβδομάδας στην Ουάσιγκτον, με αριθμό συναντήσεων σε διάφορα επίπεδα που μας αφήνουν με θετικό πρόσημο για τις σχέσεις που διατηρεί η Κύπρος».

Ο κ. Λακκοτρύπης εξέφρασε την ελπίδα να εξευρεθούν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ και έτσι να πραγματοποιηθούν οι ελπίδες της Κύπρου τόσο προς όφελος της ίδιας της χώρας όσο και της περιοχής ευρύτερα.

Ο Πρόεδρος της ExxonMobil Exploration Company, Στιβ Γκρίνλι, είπε ότι «το όραμα μας, που πιστεύω όλοι συμμερίζεστε, είναι πως η Κύπρος θα καταστεί ενεργειακό κέντρο και ελπίζουμε να βρούμε αρκετές ποσότητες φυσικού αερίου, κάτι που θα δημιουργήσει τα θεμέλια ώστε η Κύπρος να γίνει εξαγωγέας ενέργειας».

Είπε ακόμα ότι «Δραστηριοποιούμαστε έντονα από την ημέρα υπογραφής των συμβολαίων μας τον Απρίλιο, αρχίζοντας τις έρευνες μας, και μέχρι στιγμής τα πράγματα φαίνονται να πηγαίνουν πολύ καλά. Και είμαστε ευτυχείς για αυτό. Βρισκόμαστε στην Κύπρο εδώ και 60 χρόνια, μας γνωρίζετε, χαιρόμαστε που εργαζόμαστε εκεί, είμαστε καλοί φίλοι και αυτό μας βοήθησε να προχωρήσουμε με τη νέα φάση».

Πρόσθεσε ότι μια επιτυχία θα οδηγήσει σε ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα.

Ανέφερε τέλος ότι «έχουμε ένα συνέταιρο που έχει μεγάλη πείρα στο LNG, την Qatar Petroleum, και εργαζόμενοι μαζί ως ομάδα θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις».

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr