Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Συνέδριο για το Πετρέλαιο

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το συνέδριο με θέμα «Ελλάδα: Τα Αποθέματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό Ανάπτυξης της Xώρας» που διοργάνωσαν το ΠΣΕΕΠ και το ΕΕΤΙ στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ κ. Οφθαλμίδης, αναφέρθηκε στην επικαιρότητα του Συνεδρίου, στο έδαφος και των πρόσφατων εξελίξεων με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες του εξωτερικού για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες. Τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό ότι ένα Σωματείο προσπάθησε, όχι μόνο σε εταιρικό, αλλά σε εθνικό επίπεδο, να φωτίσει στις εξελίξεις στον τομέα αυτό και να κινητοποιήσει όλους τους φορείς, πολιτικούς και μη, στον τομέα αυτό, εστίασε στη σημασία της αξιοποίησης των συμπερασμάτων που βγαίνουν απο το Συνέδριο. Όπως τόνισε, αυτό που βγαίνει ως συνισταμένη από τις παρουσιάσεις που έγιναν τις δυο αυτές ημέρες, είναι ότι το θέμα δεν περιορίζεται μόνο στις ίδιες τις γεωτρήσεις, αλλά επεκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, στις οποίες οι εταιρείες που συμμετέχουν θα πρέπει να εστιάσουν. Ο κ. Οφθαλμίδης, κλείνοντας την παρέμβασή του, ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στο Συνέδριο και όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή του. Κλείνοντας, ευχήθηκε στο επόμενο Συνέδριο που θα διοργανώσει το Σωματείο να μιλάμε πλέον στη βάση βεβαιωμένων αποτελεσμάτων.

Μέγας χορηγός του συνεδρίου ήταν  τα Ελληνικά Πετρέλαια, υποστηρικτής ο ΔΕΣΦΑ, ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν  το insider.gr, energypress.gr και η εφημερίδα Καθημερινή.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr