Σταθάκης: Στόχος είναι να αποκτήσει δύο εξόδους η Δυτική Μακεδονία στο φυσικό αέριο


15 06 2017 | 08:08

Για μια πολλή μεγάλη επιτυχία στη διαπραγμάτευση για τον αγωγό φυσικού αερίου και την συμμετοχή της Δυτικής Μακεδονίας έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας Γ. Σταθάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη.

Όπως είπε ο κ. Σταθάκης στόχος του Υπουργείου είναι να αποκτήσει δύο εξόδους η Δυτική Μακεδονία για το λόγο αυτό συζήτησαν και τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις και τους όρους, αλλά και τα βήματα που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στο φυσικό αέριο η Καστοριά και το Άργος Ορεστικό ενώ ενισχυτικά θα υπάρχει πρόσβαση και σταθεροποίηση του συστήματος σε Αμύνταιο, Φλώρινα, Πτολεμαίδα και Κοζάνη.

Πρόσθεσε δε ακόμα πως «με την καθοριστική παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε και να δώσουμε μια μακρόπνοη λύση στο θέμα της θέρμανσης της Δυτικής Μακεδονίας».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια, για να γίνει πραγματικότητα το εγχείρημα αυτό, σε μια περιοχή που είναι η ενεργειακή καρδιά της χώρας, αλλά παρουσιάζει δυστυχώς μεγάλη ενεργειακή φτώχεια και δεν είδε ποτέ έως τώρα τις προοπτικές του φυσικού αερίου.
 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr