Τον Ιούλιο στην Κύπρο το «West Capella» για τη Γεώτρηση της Total στο Οικόπεδο 11

 

Στις 10 με 12 Ιουλίου αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο το πλωτό τρυπάνι “West Capella” το οποίο θα διενεργήσει για λογαριασμό της Total την πολυαναμενόμενη γεώτρηση στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ στα μέσα Ιουλίου.
 
Αυτό δήλωσε στο Energy News εκπρόσωπος της Total προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει την πολεοδομική άδεια, η οποία απαιτείτο για να λειτουργήσει η βάση της εταιρείας στο λιμάνι Λεμεσού για ανεφοδιασμό και υποστηρικτικές εργασίες (π.χ. λάσπη) στο οικόπεδο 11.
 
Η βάση της Total στο λιμάνι Λεμεσού έχει ήδη παραληφθεί από την διαχειρίστρια εταιρεία του Λιμανιού και εκκρεμούν τώρα δύο άλλες αιτήσεις της Total, οι οποίες αναμένεται να επικυρωθούν πολύ σύντομα.
 
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας, πρόκειται για μια περιβαλλοντική άδεια, η οποία αφορά τον σεβασμό του περιβάλλοντος στο χώρο της γεώτρησης, για την οποία «έγινε πάρα πολύ σοβαρή δουλειά» καθώς επίσης και για μια άδεια ασφάλειας όσον αφορά το εργασιακό κομμάτι του όλου έργου, την οποία αναμένεται να εκδώσει το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.
 
Το τρυπάνι “West Capella” βρίσκεται στις Κανάριες Νήσους και όπως διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Total θα βρίσκεται στην Κύπρο στην ώρα του για να αρχίσει τις ερευνητικές γεωτρήσεις στο τεμάχιο 11 όπως έχουν προγραμματιστεί.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr