Αύξηση στην Παγκόσμια Παραγωγή LPG Κατά 25% Από το 2010 - Η Τουρκία Μία Από τις Μεγαλύτερες Αγορές για την Υγραεριοκίνηση

 

Αυξημένη κατά 25% είναι σήμερα, σε σχέση με το 2010, η παγκόσμια παραγωγή υγραερίου ( LPG). Αυτό δήλωσε ο senior LPG analyst της ArgusConsultingDavid Appleton, σήμερα, Τετάρτη, μιλώντας στο European LPGCongress ( AEGPL) που πραγματοποιείται στη Λισσαβώνα.

Επίσης, ο Appleton ανέφερε ότι οι τρεις μεγαλύτεροι παραγωγοί υγραερίου στον κόσμο είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Σαουδική Αραβία.

Μάλιστα, τόνισε ότι η μεγαλύτερη αύξηση στην παραγωγή LPG από το 2010 σημειώθηκε στις ΗΠΑ λόγω της «έκρηξης» στην σχιστολιθική ( shale) παραγωγή αερίου, ενώ, όσον αφορά τη ζήτηση, η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού είναι μακράν η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά.

Σχετικά με την Ευρώπη, δήλωσε ότι η ζήτηση LPG έχει σημειώσει αύξηση κατά 15%, από τα 34 εκατ. στα 39 εκατ. τόνους από το 2010 ως το 2016, ενώ επισήμανε ότι η Βόρειος Αμερική είναι η περιοχή του πλανήτη όπου η ζήτηση εμφανίζει κάμψη.

Επίσης, ο Appleton επιβεβαίωσε ότι οι οποιεσδήποτε μειώσεις στην παραγωγή λόγω των περικοπών στην παραγωγή αργού του ΟΠΕΚ θα αντισταθμιστούν από την σχιστολιθική παραγωγή των ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι είναι απίθανη μία αύξηση στις τιμές του LPG.

Τέλος, επισήμανε ότι η υγραεριοκίνηση παραμένει στάσιμη στη Δύση, αλλά αυξάνεται στην Ανατολή, ενώ τόνισε ότι η Τουρκία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές για την υγραεριοκίνηση, με την Ουκρανία και την Πολωνία να ακολουθούν. Ας σημειωθεί ότι η ζήτηση LPG στη γείτονα αυξήθηκε κατά 9% το 2015 σε σχέση με το 2014 και τώρα ο αριθμός των οχημάτων που κινούνται στους δρόμους της με το εν λόγω καύσιμο είναι πάνω από 4 εκατομμύρια, ενώ ακολουθούν Ρωσία, Πολωνία, Νότιος Κορέα και Ινδία.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr